News

Notele la Bac 2022 toamnă au fost afișate. Vezi ce rezultate ai obținut

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022 este aproape de final. FANATIK îți prezintă, la fel ca în fiecare an, când se afișează notele la bac, la începutul lunii septembrie.
31.08.2022 | 06:05
Notele la Bac 2022 toamna au fost afisate Vezi ce rezultate ai obtinut
Bacalaureat 2022, rezultate sesiunea de toamnă. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
31-08-2022
09:30

Notele la Bac 2022 toamnă au fost afișate de Ministerul Educației

Ministerul Educației a publicat rezultatele de la Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie.

La fel ca în sesiunile precedente, notele candidaților sunt anonimizate. Fiecare candidat la această sesiune de Bac trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la probele scrise.

Contestațiile se depun tot astăzi, miercuri, de la ora 12:00 până la ora 18:00. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 3 septembrie.

Înscrierea candidaților a început în 18 iulie, însă susținerea examenelor a luat start în 16 august. În 31 august, elevii vor primi primele rezultate pentru examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă.

Când se afișează notele la Bac 2022 toamnă

Puțin peste 34.000 de elevi s-au înscris la acest examen, semn că mulți preferă să plece în străinătate sau să urmeze o școală profesională.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, pentru cei care au susținut examenul și speră să se înscrie la o facultate, interesul poate fi ridicat pentru aflarea rezultatelor.

Cel mai probabil, rezultatele sunt publicate pe siteul oficial al examenului, până în ora 12:00. Asta, în condițiile în care în intervalul 12:00-18:00 vor fi depuse contestațiile. Profesorii vor publica rezultatele finale, după contestații, în 3 septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Cum găsești notele pe care le-ai obținut la Bacalaureat 2022

Rezultatele vor fi afișate pe siteul bacalaureat.edu.ro, varianta specială pentru Bac 2022, sesiunea de toamnă, special creat de Ministerul Educației pentru elevii care susțin examenul de maturitate în această perioadă.

Toți elevii au primit un cod unic atunci când au susținut prima probă scrisă. În baza acestui cod tinerii pot să-și verifice notele în sistem, pentru că acestea sunt secrete și anonimizate. Identitatea elevilor nu este făcută publică, deci nimeni nu poate afla de notă a primit un elev anume, decât familia acestuia și, desigur, elevul.

ADVERTISEMENT

Când vor fi afișate rezultatele finale ale sesiunii de toamnă Bac 2022

Dacă în 31 august 2022 vor fi afișare rezultatele la probleme scrise, până la ora 12:00, precum și depunerea contestațiilor (orele 12:00-18:00), rezultatele finale vor fi publicate în 3 septembrie.

Doar 34.823 de elevi s-au înscris la această sesiune de Bacalaureat, fiind cel mai mic număr de candidați din ultimii 18 ani de Bacalaureat. Dintre aceștia 22.586 fac parte din promoția curentă.

ADVERTISEMENT

De exemplu, în 2011 110.708 de elevi se înscriau la Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Ministrul educației Sorin Cîmpeanu remarca acest scenariu și la sesiunea de vară a Bacalaureatului, când se înscria un număr extrem de mic de elevi.

”Spre exemplu, în anul 2008 aveam 225.000 de elevi înscriși la bacalaureat. Anul acesta, avem doar 126.000. Și vorbesc și de promoția curentă, și de promoțiile anterioare. Până în anul 2012, am avut constant peste 200.000 înscriși la bacalaureat. Anul acesta, doar 126.000. Anul trecut am avut 133.000, iar acum doi ani, am avut 155.000. Scăderea este de-a dreptul dramatică”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

În vară, rata de promovabilitate la Bac 2022 a fost de 73.3%, cea mai bună din ultimii 10 ani. Cea mai mare rată de succes o are județul Cluj cu 85.1%, lar la polul opus se află Ilfov cu 47%. În București, elevii din Sectorul 4 au promovat Bacul în proporție de 87.2%, în timp ce în sectorul șase promovabilitatea a fost de doar 76.1%.

La fel ca și în vară, subiectele au fost în general abordabile. De altfel, ministrul Sorin Cîmpeanu dezvăluia că planul e ca toți elevii cu un minim bun simț să poată obține o notă de trecere.

”Mi s-a părut un examen destul de ușor, a decurs totul bine, profesorii, totul a fost de minune.  Subiectele au fost destul de ușoare, pentru că a picat cea mai comună perspectivă narativă … și în rest, n-am ce să zic mai mult. Au fost cât de cât ok”, a explicat o absolventă de liceu. Senzația generală e că orice elev poate lua o notă de trecere la acest examen, cu un minim efort.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni