Tensiunile create pe fondul lipsei locurilor de parcare sunt tot mai frecvente. Unii șoferi nu cunosc unele aspecte sau aleg să evite câteva reguli importante atunci când își parchează autoturismul într-un anumit loc.
În cazul locurilor de parcare, legislația spune clar în ce condiții aveți voie să vă lăsați mașinile într-un anumit loc. De asemenea, există și posibilitatea solicitării îndepărtării unui vehicul în cazul în care un vecin a făcut o greșeală în acest sens.
Fiecare șofer își dorește un loc de parcare în fața casei. În multe cazuri, oamenii găsesc acele locuri ocupate de alte mașini. În această situație românii trebuie să știe ce au de făcut.
Șoferii pot cere îndepărtarea mașinii de pe locul de parcare doar în cazul în care dovedește că este închiriat, în mod oficial, de la autorități, potrivit realitatea.net.
În cazul în care nu există un asemenea document care să ateste că persoana respectivă plătește pentru acel loc, mașina deja parcată acolo nu poate fi ridicată.
Legislația rutieră spune că este interzisă parcarea într-un loc în care puteți bloca accesul la curți sau la garaje. În astfel de cazuri, proprietarul poate apela la Poliția Locală pentru îndepărtarea autoturismului. Mai mult, parcarea pe trotuare este permisă în situația în care rămâne spațiu suficient pentru pietoni.
De asemenea, staționarea pe spații verzi este complet interzisă, iar sancțiunile pot fi usturătoare. În cazul în care această regulă nu este respectată, șoferii riscă amenzi între 330 și 825 de lei. Mai mult, pot primi și 2-3 puncte penalizare, conform sursei citate.
Cea mai bună decizie, în cazul în care vă confruntați cu situațiile date, este să apelați la autorități, la Poliția Locală, pentru a evita diferite conflicte cu celălalt conducător auto.
Mai mult, înainte de orice mișcare, trebuie să vă informați asupra drepturilor și obligațiilor pe care le aveți. Asigurați-vă că dețineți documentele necesare în momentul în care solicitați ridicarea altei mașini de pe un anumit loc de parcare.