News

Când ajunge în România furtuna care a făcut ravagii în Italia și Franța. Anunțul ANM

Furtuna care a făcut ravagii în Italia și Franța va aduce fenomene meteo severe și în România în următoarele zile. Anunțul celor de la ANM.
18.05.2024 | 00:36
Cand ajunge in Romania furtuna care a facut ravagii in Italia si Franta Anuntul ANM
Vremea se schimbă în următoarele zile în România: furtuna care a făcut ravagii în Italia și Franța aduce și la noi fenomene extreme. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România, țara noastră urmând a se confrunta cu furtuna care a făcut ravagii în Italia și Franța. Când vor apărea fenomenele de instabilitate accentuată.

Vremea se schimbă în următoarele zile în România: furtuna care a făcut ravagii în Italia și Franța aduce și la noi fenomene extreme

Mai multe state din vestul și sudul Europei s-au confruntat în ultimele zile cu manifestări extreme ale vremii. Din păcate, pe lângă pagubele materiale, s-au raportat și victime. Cele mai afectate țări au fost Franța și Italia.

ADVERTISEMENT

Dacă în Hexagon au fost inundații puternice, în Italia s-au raportat distrugeri și chiar victime. O tornadă a răsturnat un tren de marfă, iar un om a murit după ce a căzut într-un râu umflat de ape.

În România, situația a fost calmă în ultimele zile. Au fost temperaturi modeste, care nu au permis manifestări meteo extreme. Treptat, valorile se vor apropia de 29 – 30 de grade Celsius, iar în scenă își vor face simțită prezența și fenomenele de instabilitate accentuată.

ADVERTISEMENT

Vineri seara, Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat cum va evolua vremea în perioada următoare. Aceasta a anunțat că încălzirea vine la pachet cu furtuni și ploi torențiale. Încă de sâmbătă vor apărea furtuni în unele zone.

Vremea din punct de vedere termic se va îmbunătăți în următoarele zile și până la sfârșitul lunii vom vorbi de temperaturi care vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

ADVERTISEMENT

Dar această încălzire vine la pachet cu fenomene de instabilitate deosebit de accentuată. Vorbim de probabilitatea să avem în următoarele zile, chiar începând de mâine (n.r. sâmbătă), temperaturi care vor depăși în partea de vest sud-vest 25 grade Celsius.

De duminică vorbim de 21- 29 grade și acest ecart va fi de interes cel puțin până în jurul datei de 26 mai, când, cu mici variații de la o zi la alta, ecartul termic la nivelul maximelor se va situa între 19 grade până la 28 – 29 grade”, a spus șefa ANM, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Fenomenele extreme se intensifică de duminică

De duminică, fenomenele severe se vor intensifica. În jumătatea vestică vor cădea ploi abundente. Șefa ANM spune că în sud și în sud-est, deocamdată, manifestările vor fi mai rare.

Fenomenele de instabilitate în luna mai, cea mai ploioasă lună a primăverii, vor aduce averse torențiale, cantități de apă, de pildă, mâine (n.r. sâmbătă) între 10-15 litri / mp, duminică chiar mai mult 20-30 litri / mp. Vorbim de probabilitatea de a avea fenomene de instabilitate nu numai în zona montană, în special în jumătatea vestică a țării.

Este posibil și în sudul și sud-estul țării, dar la cote mai reduse. Ar fi bine să plouă în jumătatea estică a țării, pentru că deja seceta în culturile de grâu de toamnă, pe profilul 0 – 100 cm, s-a extins și s-a intensificat”, a mai spus Mateescu.

ADVERTISEMENT
Tags:
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”