News

Când ajunge Papa Francisc în România și cât timp va sta la noi în țară

08.05.2019 | 16:55
Când ajunge Papa Francisc în România și cât timp va sta la noi în țară Sursa foto: hepta.ro

Sala de presă a SF. Scaun și de Conferința EPiscopilor din România a informat programul călătoriei apostolice pe care Papa Francisc o efectuează în România în intevalul 31 mai – 2 iunie 2019, sub motto-ul ”Să mergem împreună!”.

Când ajunge Papa Francisc în România și cât timp va sta la noi în țară

Suveranul pontif va trece prin București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj.  Se anunță trei Sfinte Liturghii, opt discursuri în fața autorităților politice și religioase și beatificarea a 7 episcopi greco-catolici martiri.

Vineri, 31 mai 2019 -> București

Prima zi a călătoriei prin România a Papei Francisc va fi plină de: întâlniri cu președintele Iohannis, premierul, patriarhul și Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe române și vice-președintele Conferinței Episcopilor din țara noastră. Pe scurt, ziua va fi dedicată în totalitate autorităților politice și bisericești din Capitală.

Când ajunge Papa Francisc în România și cât timp va sta la noi în țară
Prima zi a călătoriei va fi vineri, 31 mai
Sursa foto: hepta.ro

Sâmbătă, 1 iunie 2019, București -> Șumuleu Ciuc -> Iași -> București

Prima parte a zilei va fi ocupată de Sfânta Liturghie la sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc. A doua parte a zilei îl va găsi pe papa în Iași, pentru a vizita dieceza de acolo. La ora 9:30, pontiful pleacă din Capitală cu avionul spre Bacău, apoi merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia. Mai târziu, va merge cu automobilul la santuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc. La ora 17:00 este planificată venirea sa în Iași. Pontiful va vizita Palatul Culturii, pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, iar, în cursul serii, se va întoarce cu avionul la București.

Duminică, 2 iunie 2019 -> București -> Blaj -> Roma

Pe a genda Papei este scris: Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în ritul bizantin român și ceremonia de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri. Părintele pleacă de la București cu avionul la ora 9:00 și se va îndrepta spre Sibiu, de unde pornește spre Blaj, la sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. La ora 17:00, sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun, apoi pleacă cu avionul la 17:30, pentru a ajunge pe aeroportul Roma – Ciampino aproape de 18:30., potrivit vaticannews.va.