Sporturi

Când ajunge PlayStation 5 în România şi cât va costa noua consolă! Ce jocuri vor fi disponibile pe PS5. Exclusiv

18.06.2020 | 12:15
Cand ajunge PlayStation 5 in Romania si cat va costa noua consola Ce jocuri vor fi disponibile pe PS5 Exclusiv
Când ajunge PlayStation 5 în România şi cât va costa noua consolă! Ce jocuri vor fi disponibile pe PS5 (sursă foto: twitter.com)
ADVERTISEMENT

PlayStation 5 este consola pe care orice gamer o vrea, mai ales după ce prezentarea oficială de pe 11 iunie. Device-ul va ajunge şi în România, iar FANATIK a aflat data aproximativă când îşi va face intrarea în magazinele din ţara noastră, dar şi cât va costa.

FANATIK a aflat că PlayStation 5 va ajunge în magazinele din România la finalul lunii noiembrie, înainte de Black Friday. Astfel, gamerii îşi vor putea face un cadou generos pentru Crăciun, iar Sony mizează că vânzările vor atinge cote ameţitoare tocmai pentru că lansarea va avea loc înainte de sărbătorile de iarnă.

ADVERTISEMENT

PlayStation 5 vine în 2 versiuni şi va avea o greutate pe măsură. Consola va cântări 4,78 kilograme, cu 2 kilograme mai mult decât PS4 şi cu 1,5 kilograme mai mult ca PS4 Pro. Producătorii din întreaga lume pregătesc deja jocuri pentru PlayStation 5, aşa cum face EA Sports cu FIFA 21, care va putea să fie jucat atât pe PS4, cât şi pe PS5.

Cât va costa PlayStation 5 atunci când va ajune în România

FANATIK a aflat şi preţul pe care îl va avea PlayStation 5 în România. Astfel, versiunea Blu-Ray va costa în jur de 2.600 de lei (550 de euro), în timp ce versiunea Digital Edition va avea un preţ de aproximativ 2.100 de lei (450 de euro).

ADVERTISEMENT

Ca o comparaţie, PlayStation 4 a apărut pe 29 noiembrie 2013 în întreaga lume, iar preţul în magazine a fost de 399 de euro (aproximativ 1.700 de lei în urmă cu şapte ani). Doar în Europa, Sony a vândut peste 21.000.000 de console PS4 în perioada noiembrie 2013-decembrie 2019.

Ce jocuri vom putea folosi pe PlayStation 5

Grand Theft Auto VI este unul dintre cele mai aşteptate jocuri pentru 2021, iar acesta va ajunge şi pe PlayStation 5. Mult timp s-a zvonit că GTA VI va fi un titlu exclusiv pentru PS5, însă dezvoltatorul Rockstar Games nu a anunţat o dată oficială pentru lansarea jocului. Până atunci, producătorul va lansa GTA V şi pentru PlayStation 5, cel mai probabil pe finalul anului curent.

ADVERTISEMENT

FIFA 21 va fi lansat în septembrie 2020, iar jocul va ajunge pe toate platformele existente, însă EA Sports va dezvolta şi versiunile pentru PlayStation 5 şi Xbox X, marele rival al consolei de la Sony. În plus, pe PS5 vor mai apărea NBA 2K21, Assassin’s Creed Valhalla, Gran Turismo 7, Spider-Man Miles Morales, Hitman 3 sau Resident Evil Village.

PlayStation 5 va fi lansat în două versiuni

La finalul lunii noiembrie, gamerii vor avea de făcut o alegere atunci când îşi vor cumpăra PlayStation 5. Sony a anunţat că vor exista două versiuni pentru noua consola, iar diferenţa de preţ este una importantă, de 100 de euro.

ADVERTISEMENT

Play-Station 5 Blu-Ray va avea unitate optică Ultra HD Blu-Ray, astfel că gamerii vor putea să cumpere în continuare formatul fizic al jocurilor din magazine. Varianta Digital Edition vine fără unitate optică, ceea ce înseamnă că toate jocurilor vor fi jucate după ce vor fi achiziţionate şi descărcate din magazinul digital al Sony.

ADVERTISEMENT