News

Când am putea reveni la normalitate! Anunț ferm făcut de Alexandru Rafila

28.02.2021 | 10:49
Cand am putea reveni la normalitate Anunt ferm facut de Alexandru Rafila
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune când am putea reveni la normalitate! Chiar Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost cel care a făcut anunțul.

Acesta a precizat că, în scenariul cel mai optimist, am putea să avem o viață la fel ca înainte de pandemie, undeva la finalul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, parlamentarul PSD a transmis că că lucrul acesta nu poate fi garantat de nimeni, pentru că pot apărea noi tulpini ale coronavirusului.

Când am putea avea o viață ca înainte de pandemie!

„Cred că scenariul cel mai optimist este spre sfârşitul lunii septembrie. Atunci am putea să revenim la normal.

ADVERTISEMENT

Lucrul acesta nu poate fi, evident, garantat de nimeni. N-avem cum să ştim dacă nu vor apărea tulpini modificate, emergente, care să producă îmbolnăviri la persoane care deja au fost vaccinate.

Sigur că sper din tot sufletul ca acest scenariu să nu se întâmple, însă discutăm de un virus variabil din punct de vedere genetic”, a declarat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila spune că România trebuie să ajungă la 100.000 de oameni pe zi vaccinați. În caz contrar, situația poate să se schimbe.

„Lucrul acesta se vede deja în ţările care au vaccinat mulţi cetăţeni, precum Israel. Opinia mea este că putem avea o vară ceva mai liniştită şi nu mă refer neapărat la numărul de doze administrate în prezent”, a explicat Rafila la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Interesant este că România se află pe locul 2 în Europa la procentul de persoane vaccinate cu două doze. „Ce se va întâmpla peste 2-3 luni depinde foarte mult de cum ne pregătim acum”, a mai zis Rafila.

ADVERTISEMENT