A devenit OFICIAL! Se știe când apare episodul 5 din Chernobyl. Canalul HBO a stabilit și mai ales confirmat ora și data și fanii serialului trebuie să se pregătească. Începând din acest moment numărătoarea inversă a pornit având în vedere că deja vorbim de câteva zeci de ore până la momentul mult aşteptat. Episodul 5, la fel ca toate celelalte 4 din miniserie, este realizat de Johan Renck, doar că acesta se va întinde pe durata a 69 de minute.
Așadar, ultimul episod va fi și cel mai lung. Vă readucem aminte că serialul a început pe 6 mai, apoi restul episoadelor au fost publicate de HBO în fiecare luni. Cu toate acestea, episodul cinci din Chernobyl va fi difuzat într-o zi de marți, mai exact pe 4 iunie la ora 21:00. Ca de fiecare dată, episodul va fi disponibil și pe HBO 3, de asemenea pe 4 iunie, dar de la ora 22:00. Cine ratează premiera, poate să stea liniștit. Poate vedea finalul serialului, la diferite ore, pe 5,6 și 7 iunie. Pe HBO 2 va fi transmis doar pe 8 iunie la 22:45.
Cine nu are abonament la TV, atunci poate să urmărească ultimul episod pe HBO Go, din seara de 4 iunie, după ora 22:00, la o oră distanță practic de prima difuzare. Dacă nu ai cont de HBO Go atunci este foarte simplu. Îți poți face unul prin intermediul operatorului tău sau îți poți face cont chiar tu. Un astfel de abonament costă 2,99 de euro pe lună şi este bine de ştiut că există posibilitatea ca serviciul să fie prima lună gratuit.
După nebunia cu Game of Thrones, Urzeala Tronurilor, aşa cum a fost tradus filmul în România, Chernobyl a preluat marea parte a pasionaţilor de seriale. Miniseria reprezintă cel mai nou produs HBO și face senzație pe internet. Serialul este o co-producție HBO/Sky, și spune povestea celebrului accident nuclear de la centrala nucleară din apropierea orașului Pripyat din 1986. De altfel, aceasta a fost una dintre cele mai înfiorătoare catastrofe create chiar de om în întreaga istorie.
Pe 26 aprilie 1986, în centrala nucleară Cernobîl din Ucraina, Uniunea Sovietică, a avut loc o explozie masivă care nu numai că a afectat zona din apropierea centralei, ci a eliberat material radioactiv de-a lungul Belarusiei, Rusiei și Ucrainei și chiar a ajuns până la țările scandinave și din Europa de Vest. Şi România a fost afectată atunci de această nenorocire. Câteva sute de persoane au murit, mulți s-au îmbolnăvit de-a lungul timpului, în timp ce alții au fost, pur și simplu, sacrificați pentru ca radiațiile să nu se extindă.