Aurora boreală este un adevărat spectacol. Anul acesta, românii au putut să o admire pe cerul României, în luna mai. Ei bine, se pare că istoria se va repeta. Iată când va mai fi observabil acest fenomen la noi în țară.
Aurora boreală este un fenomen unic, o adevărată încântare pentru ochii privitorilor. De obicei, persoanele care voiau să admire acest fenomen călătoreau în Norvegia sau în alte țări nordice. Anul acesta, însă, aurora boreală a putut fi admirată și în România.
În luna mai, românii au avut parte de un adevărat spectacol de culoare pe cer. În data de 10 si 12 mai, cerul României a fost colorat în nuanțe puternice de roz, făcând posibilă observarea aurorei boreale.
Cei care nu au fost pe fază și au ratat fenomenul de la începutul lunii mai, nu au motive să se întristeze. Potrivit specialiștilor, fenomenul va mai fi vizibil pe cerul din România, cât de curând.
Pe data de 6 iunie, pe cerul din România va răsări luna nouă. Cei care vor să prindă aurora boreală, trebuie să stea cu ochii în patru câteva zile înainte, dar și câteva zile după luna nouă.
Însă, pentru a vă asigura ca nu o ratați, ar trebui să vă aflați în locurile în care aurora va fi vizibilă. Adică, departe de luminile orașului sau de orice alt obstacol care ar putea împiedica vizibilitatea.
Se pare că nu doar la începutul lunii iunie va fi vizibilă aurora boreală pe cerul din România. Specialiștii sunt de părere că acest fenomen își va mai face apariția cel puțin odată în acest an.
Momentan, nu se știe data exactă, însă, cel mai probabil, atunci când se va atinge punctul maxim de activitate al soarelui. Mai exact, după un ciclu complet de 11 ani.
Aurora boreală mai este cunoscută și sub numele de Luminile Nordului. Acest fenomen de-a dreptul uimitor apare, de obicei, în regiunile polare, aproape de Cercul Arctic.
Aurora boreală se formează în urma unui fenomen spectaculos. Atunci când particulele cu energie de la soare se ciocnesc de atmosfera Pământului, are loc o explozie de culoare.
Luminile Nordului apar în zonele polare datorită modului în care câmpul magnetic de aici direcționează particulele către polii magnetici. De obicei, aurora boreală poate fi observată frecvent în Norvegia, Suedia, Alaska, Rusia, Canada și Finlanda.