News

Când ar putea trece elevii din nou la cursuri online. Anunțul îngrijorător al ministrului Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o previziune sumbră și a anunțat când ar putea trece elevii din nou la cursuri online.
27.08.2021 | 07:50
Cand ar putea trece elevii din nou la cursuri online Anuntul ingrijorator al ministrului Sorin Cimpeanu
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de trei săptămâni până la startului anului școlar 2021-2022, un eveniment care presupune prezența fizică a tuturor elevilor, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a lansat un avertisment extrem de sever.

Oficialul Guvernului vine cu previziuni sumbre pentru elevi și spune că, dacă tendinţa actuală de creştere a numărului de infectări cu Covid-19 se păstrează, în luna octombrie ar putea fi atins pragul de 6 cazuri la o mie de locuitori.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, conform noilor măsuri luate de autorități, școlile din zonele cu o astfel de rată de incidență vor trece în online.

Ministrul Educației, anunț îngrijorător privind noul an școlar. Când ar putea trece elevii din nou la cursuri online

În maxim o lună de la debutul noului an școlar, mai multe școli din țară ar putea reveni la modul de învățare online.

ADVERTISEMENT

Previziunea a făcut-o chiar oficialul din Educație, Sorin Cîmpeanu. Ministrul dezvăluie că dacă acest trend al infecțiilor din prezent se menține, undeva în octombrie rata de 6 la mie s-ar putea atinge.

”Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul de funcţionare a şcolilor. În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6.

ADVERTISEMENT

Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, joi seara.

Deocamdată, ministrul Educaţiei a dat asigurări că în 13 septembrie toate unitățile de învăţământ cu rata sub 6 la mie vor deschide anul școlar cu prezență fizică.

ADVERTISEMENT

”Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate şcolile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică. De asemenea, se vor deschide cu prezenţă fizică creşele şi grădiniţele.

Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă. Sperăm cu toţii să nu ajungem în acea situaţie, dar suntem obligaţi să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, 1 septembrie”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Depășirea pragului de incidență de 6 la mie echivalează automat cu trecerea la cursuri online

Deși inițial s-au căutat portițe pentru ca și după pragul de 6 la mie să se poată studia fizic, s-a renunțat la idee, după o consultare a ministerului cu Consiliul Național al Elevilor, anunță Sorin Cîmpeanu.

”Vom lua în considerare scenariul în care în localitatea respectivă se va depăşi pragul de 6 la mie. În această situaţie, creşele şi grădiniţele vor putea rămâne deschise pentru preşcolari cu măsuri complementare de siguranţă sanitară, însă şi la solicitarea Consiliului Naţional al Elevilor, toţi elevii ar urma să intre în online.

O altă ipoteză a fost aceea de a permite elevilor vaccinaţi, de la clasa a VII-a, până la a XII-a să poată merge la şcoală. Această variantă a ieşit din calcul. Deci peste 6 la mie doar creşele şi grădiniţele şi vom discuta de învăţământul special”, a declarat Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT