Life

Când ar trebui să te îngrijoreze durerea de spate. Semnalul care îți transmite că este nevoie de o intervenție chirurgicală

Momentul în care durerea de spate îți transmite că este cazul să te prezinți la medic. La ce riscuri te expui dacă alegi să ignori aceste semnale.
03.07.2024 | 17:46
Cand ar trebui sa te ingrijoreze durerea de spate Semnalul care iti transmite ca este nevoie de o interventie chirurgicala
Momentul în care durerea de spate îți transmite că este cazul să te prezinți la medic. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Durerea de spate este o afecțiune frecventă în rândul românilor. De obicei, multe persoane aleg să ignore durerile de spate, în speranța că vor trece de la sine. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că durerile de spate indică, de fapt, probleme grave de sănătate.

Motivele pentru care durerea de spate nu ar trebui ignorată

Durerile de spate sunt afecțiuni pe care românii le resimt frecvent. Din păcate, nu mulți dintre ei le acordă atenție și, potrivit medicilor, această ignoranță duce la apariția unor probleme grave de sănătate.

ADVERTISEMENT

Organismul transmite semnale atunci când ceva nu este în regulă. Durerea de spate se poate transforma într-o afecțiune gravă, mai ales dacă este ignorată o bună perioadă de timp.

Cei care resimt frecvent dureri de spate trebuie să știe că multe dintre ele necesită intervenție chirurgicală. Această intervenție este necesară atunci când durerea de spate coboară pe picior.

ADVERTISEMENT

Medicii susțin că acesta este primul semnal de alarmă care ar trebui să ne îngrijoreze. Dr. Ovidiu Grămescu a explicat pentru dcmedical.ro cât de grave sunt durerile de spate și care este momentul în care trebuie să se ia măsuri împotriva lor.

”De obicei, în marea majoritate a cazurilor, dacă te doare mijlocul, spatele și nu doar pe picior, nu e de operat. Când te doare pe picior și persistă durerea înseamnă că te apasă. Stenoza apasă pe nerv. În funcție de nerv, dă durere într-o anumită parte a piciorului, parestezii, amorțeală.”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Durerile de spate netratate pot duce, uneori, la paralizie sau pareză

Dr. Ovidiu Grămescu i-a sfătuit pe toți cei care se confruntă cu dureri de spate să nu le neglijeze. Ignorate, acestea pot duce la complicații, inclusiv la pareză sau paralizie.

”Riscul e de pareză, de paralizie. E treabă mai serioasă când te doare pe picior. Când durerea e pe picior și nu la mijloc, e cel mai rău. Cel mai bine e să nu te doară nimic. Preferabil e să te doară mijlocul și piciorul să fie bun, fără probleme.”, a mai declarat medicul pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Durerea de spate care coboară la nivelul piciorului poartă numele de sciatică. Aceasta apare în momentul în care nervul sciatic este iritat. Nervul sciatic este cel mai lung din corp, iar asta face ca durerea să fie, uneori, insuportabilă.

De obicei, această durere se resimte ca un disconfort ușor. Dacă este ignorată, se poate transforma în durere acută și îi poate împiedica pe pacienți să desfășoare anumite activități zilnice.

ADVERTISEMENT