News

Când are loc Bacalaureatul 2020? Monica Anisie, ministrul Educației, a făcut anunțul momentului pentru elevii de clasa a XII-a

14.04.2020 | 08:49
Cand are loc Bacalaureatul 2020 Monica Anisie ministrul Educatiei a facut anuntul momentului pentru elevii de clasa a XIIa
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat care sunt scenariile posibile în ceea ce privește reluarea cursurilor, dar și data la care s-ar putea da examenul de Bacalaureat și cel de Evaluare Națională. De asemenea, politicianul a mărturisit că înghețarea anului școlar este exclusă.

Examenul de bacalaureat ar putea fi programat pentru luna iulie

Monica Anisie a declarat că data la care elevii de clasa a XII-a ar putea da examenul de bacalaureat este luna iulie. Ministrul Educației a mai precizat că și Evaluarea Națională de anul acesta va fi programată tot în iulie, iar materia din care se vor da examenele se va axa doar pe cele învățate în semestrul întâi.

ADVERTISEMENT

„În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

Conform informărilor primite de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am emis şi un ordin de ministru prin care am anulat simulările examenelor naţionale, evaluările pentru clasele  a II-a, a IV-a şi a VI-a, dar şi olimpiadele şi concursurile şcolare” a declarat Monica Anisie într-o intervenție telefonică la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Când se vor deschide grădinițele și școlile închise încă de pe 11 martie

De asemenea, ministrul Educației a subliniat faptul că grădinițele și școlile vor rămâne închise pe toată durata stării de urgență, iar cursurile urmează a fi reluate în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră. Așadar, nu s-a stabilit o dată exactă când elevii vor reveni pe băncile școlii.

„Precizez că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția de coronavirus din România și măsurile comunicate de Comitetul pentru Situații de Urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență”, a mai spus Monica Anisie, potrivit sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT

Totodată, politicianul a declarat că este exclusă înghețarea anului școlar 2019 – 2020. În legătură cu materia pierdută în semestrul doi al acestui an școlar politicianul a dat asigurări că aceasta urmează să fie recuperată în anul școlar următor, adică 2020 – 2021.

„Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură. 

ADVERTISEMENT

Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”, a completat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT