Sport

Când are loc inaugurarea stadionului din Giuleşti: ”Sunt probleme la avize”

Inaugurarea noului stadion din Giulești se lasă așteptată. Președintele clubului a anunțat ce amână deschiderea arenei de 14.000 de locuri.
16.09.2021 | 18:33
Cand are loc inaugurarea stadionului din Giulesti Sunt probleme la avize
ADVERTISEMENT

Noul stadion Rapid ar fi trebuit să fie inaugurat în încă din toamna anului trecut pentru a putea omologat și fi inclus pe lista celor patru arene promise de autoritățile din România ce ar fi trebuit să găzduiască echipele participante la Euro 2021.

Deschiderea stadionului a fost amânată, inițial, pentru anul acesta, dar nici în această toamnă trupa lui Mihai Iosif nu va juca pe propria arenă.

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae a dezvăluit noua dată la care arena și-ar putea deschide porțile

Oficialii clubului Rapid au sperat că vor inaugura noul stadion la meciul cu Universitatea Craiova, dar autoritățile nu au permis acest lucru.

Președintele giuleștenilor, Daniel Niculae a explicat de ce nu se pot organiza în acest moment evenimente sportive pe arena din Giulești, dar și care este noua dată estimativă pentru inaugurare.

ADVERTISEMENT

”Cel mai devreme, inaugurarea va fi făcută în luna februarie. Recepția probabil va fi făcută peste o lună. Sunt probleme la avize”, a explicat oficialul Rapidului, în direct la Digisport.

Până să se întoarcă acasă, Rapidul își va disputa meciurile de pe teren propriu e Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Detalii despre facilitățile noii arene din Giulești

Noul stadion din Giulești este unul dintre cele mai ochete din România. Chiar dacă are o capacitate ce poate fi considerată mică, stadionul oferă facilități pe care puține arene le pun la dispoziția fanilor și a oficialilor.

”Stadionul este foarte cochet, iar acustica este una senzațională. Va fi o zonă amenajată cu un restaurant, precum la marile echipe. Poți lua cina și să ai vedere și către stradă și către terenul de fotbal.

ADVERTISEMENT

Sperăm să îl umplem meci de meci, iar derby-urile să le jucăm pe Arena Națională. Capacitatea Giuleștiului este una mică, mai ales pentru meciurile importante”, a adăugat oficialul Rapidului.

Noul stadion va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri, iar prețul lucrărilor este de peste 40 de milioane de euro. Arena din Giulești va avea un nivel de clasificare UEFA, 4.

Din cele patru stadioane pe care Federația Română de Fotbal și autoritățile din țara noastră s-au angajat să le inaugureze înainte de Euro 2021, doar arenele Arcul de Triumf și Steaua au fost predate.

ADVERTISEMENT