ADVERTISEMENT
News

Când are loc slujba de binecuvântare a Noului An! Patriarhia Română a făcut anunțul

Autor: Bogdan Solomon | 27.12.2020 | 12:46
Când are loc slujba de binecuvântare a Noului An!  Patriarhia Română a făcut anunțul
Patriarhia Română a modificat ora de începere a slujbei de trecere în Noul An. Sursa foto: Basilica.ro

Pentru a respecta măsurile de protecție impuse de autorități în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus, Patriarhia Română a decis ca slujba de binecuvântare a Noului An să înceapă mai devreme decât de obicei.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții instituției, aceasta va avea loc joi, 31 decembrie, în ultima zi din 2020, imediat după slujba Vecerniei. În anii anteriori era organizată în jurul orelor 23:00.

Credincioșii pot participa doar în limita numărului de persoane care permite respectarea măsurilor de siguranță sanitară pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2.

Slujba dintre ani va începe mai devreme, din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus

În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23.00, dar și al recomandărilor speciale ale autorităților pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârșea la miezul nopții trecerii dintre ani, va fi săvârșită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, se arată în comunicatul transmis de Patrarhia Română.

ADVERTISEMENT

La Catedrala Patriarhală din București slujbele de Anul Nou civil vor fi oficiate după următorul program:

  • 12:00 Racla cu moaștele Sf. Vasile cel Mare de la Paraclisul Reședinței Patriarhale va fi așezată în Catedrala Patriarhală până în seara zilei de 01 ianuarie 2021
  • 16:00 Vecernia Mare cu Litie
  • Slujba de binecuvântare a Noului An, care se oficia la miezul nopții trecerii dintre ani, va fi oficiată anul acesta imediat după slujba Vecerniei

Credincioșii au posibilitatea de a participa la sfintele slujbe în limita numărului de persoane care permite respectarea măsurilor de siguranță sanitară pentru prevenirea contaminării cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

După atingerea numărului maxim de persoane în interiorul lăcașului de cult, sfintele slujbe pot fi ascultate din curtea Catedralei Patriarhale, cu respectarea măsurilor impuse de autorități în contextul pandemiei.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT