Sport

Când are loc tragerea la sorți a barajelor pentru promovarea și menținerea în SuperLiga

Când are loc tragerea la sorți a barajelor pentru promovarea/menținerea în SuperLiga și datele la care se vor juca partidele.
18.05.2023 | 07:55
Cand are loc tragerea la sorti a barajelor pentru promovarea si mentinerea in SuperLiga
Când are loc tragerea la sorți a barajului pentru promovarea sau menținerea în SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

La finalul acestei săptămâni se joacă ultima etapă din play-out-ul SuperLigii, cea cu numărul 9, dar și ultima rundă din play-off-ul ligii secunde, cea cu numărul 10. Tragerea la sorți a barajelor pentru promovarea și menținerea în SuperLiga va avea loc luni, 22 mai.

Când are loc tragerea la sorți a barajelor pentru promovarea și menținerea în SuperLiga

Configurația play-out-ului SuperLigii și a play-off-ului Ligii 2 Casa Pariurilor va fi definitivată în acest weekend. Locurile 3 și 4 din play-off-ului celui de-al doilea eșalon al fotbalului românesc și pozițiile 8 și 9 din play-out-ul SuperLigii se vor înfrunta la barajul pentru menținerea sau promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Echipele gazdă vor fi numite după tragerea la sorți, iar echipa care promovează sau se menține în SuperLiga va fi decisă după o „dublă” manșă. Partidele tur sunt programate să se dispute pe 27 mai, în timp ce meciurile retur vor avea loc pe 3 iunie.

În ceea ce privește situația din play-out-ul SuperLigii, CS Mioveni este singura echipă retrogradată matematic în liga secundă. O altă certitudine este faptul că UTA Arad a scăpat de retrogradarea directă și va merge cu siguranță la barajul pentru menținere în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Chindia Târgoviște și FC Argeș luptă pentru evitarea retrogradării directe

În ultima rundă a play-out-ului SuperLigii, Chindia Târgoviște, aflată pe locul 8, cu 22 de puncte, și FC Argeș, care ocupă poziția a 9-a, cu 21 de puncte, luptă pentru evitarea retrogradării directe. Echipa antrenată de Bogdan Vintilă are nevoie de victorie în disputa cu Petrolul, dar și de un egal sau o înfrângere a dâmbovițenilor cu FC Voluntari.

Formația pregătită de Toni Petrea nu a beneficiat de rotunjire în startul play-out-ului, astfel, în cazul unei egalități între cele două contracandidate, Chindia Târgoviște va avea câștig de cauză. Totodată, dacă târgoviștenii vor obține victoria cu FC Voluntari vor urca până pe locul 7, peste UTA, și vor evita Dinamo sau Oțelul la baraj.

ADVERTISEMENT

De asemenea, FC U Craiova 1948 și FC Voluntari, echipele care joacă barajul din play-out pentru Conference League, luptă în ultima etapă pentru a decide echipa gazdă din barajul care se dispută într-o singură manșă.

Cum arată situația în Liga 2 Casa Pariurilor

Poli Iași este promovată matematic în SuperLiga și va fi urmată după ultima etapă fie de Oțelul Galați, fie de Dinamo. Fără drept de promovare, CSA Steaua, aflată pe locul secund, va ceda locul direct promovabil echipei lui Dorinel Munteanu sau formației pregătite de Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT

Cele două formații se află la egalitate de puncte (46) înainte de ultima etapă. În caz de egalitate la finalul play-off-ului, câștig de cauză vor avea moldovenii, deoarece au avut un punctaj mai bun în sezonul regulat, acesta fiind primul criteriu de departajare impus de FRF.

În ultima partidă, Oțelul Galați joacă pe teren propriu cu Unirea Dej, iar cu o victorie, echipa lui Dorinel Munteanu va fi sigură de promovare, indiferent de rezultatul „câinilor”, care o înfruntă pe Poli Iași în Copou. Totodată, pentru ultimul loc care duce la baraj se luptă și Unirea Dej, aflată la două puncte în spatele Gloriei Buzău.

ADVERTISEMENT