Fotbal intern

Când are loc tragerea la sorți pentru barajul din Liga Națiunilor! Ultima șansă de calificare a României la EURO 2020. Dăm de Scoția sau Islanda

19.11.2019 | 23:53
Cand are loc tragerea la sorti pentru barajul din Liga Natiunilor Ultima sansa de calificare a Romaniei la EURO 2020 Dam de Scotia sau Islanda
ADVERTISEMENT

După rezultatul cu Suedia, prima reprezentativă a României a ratat șansa de a se califica la Campionatul European direct din grupa preliminară, dar încă există varianta barajului din Liga Națiunilor. Tragerea la sorți are loc pe 22 noiembrie de la ora 13:00, la sediul UEFA de la Nyon.


UPDATE, 19 noiembrie, ora 23:42 / UEFA a stabilit o primă parte a urnelor pentru tragerea la sorți a barajelor din Liga Națiunilor, iar două grupe sunt complete în acest moment. Naționala României trebuie să aștepte tragerea la sorți de vineri, 22 noiembrie, pentru a ști dacă mergem în Grupa A și vom întâni Islanda sau vom fi trimiși în Grupa C și vom da peste Scoția. Semifinalele se vor juca la 26 martie, iar finalele la 31 martie. Componența celor patru grupe este următoarea:

ADVERTISEMENT
  • Grupa A – Islanda și trei echipe dintre Bulgaria, Ungaria, Israel și România
  • Grupa B – Bosnia Herțegovina, Slovacia, Irlanda, Irlanda de Nord
  • Grupa C – Scoția, Norvegia, Serbia și o echipă dintre Bulgaria, Ungaria, Israel și România
  • Grupa D – Georgia, Macedonia, Kosovo, Belarus.

Știre inițială, 15 noiembrie

Tragerea la sorți pentru baraj are loc pe 22 noiembrie

România a ratat șansa de a se califica direct la EURO 2020, după ce nu a reușit să câștige fără gol primit, sau la diferență de două, duelul cu Suedia de pe Arena Națională. După ratarea calificării direct din grupa preliminară, speranțele primei reprezentative se leagă acum de barajul din Liga Națiunilor, a cărui tragere la sorți este programată pe 22 noiembrie, de la ora 13:00, la Nyon.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” au mari șanse să se califice la barajul de calificare la Campionatul European, programat în luna martie a anului viitor, după victoria obținută de Cehia cu Kosovo. Singurele reprezentative ce mai pot ruina speranțele României sunt Slovenia și Macedonia de Nord, care se află la cinci puncte în spatele Austriei în grupa G, cu două runde înainte de final.

Scoția și Islanda, posibile adversare în semifinale

Dacă România va fi extrasă pentru locul C din grupă, adversarul din semifinalele barajului din Liga Națiunilor ar fi Scoția, iar în ultimul act „tricolorii” ar întâlni Serbia sau Norvegia. În cazul în care prima reprezentativă a României ar fi repartizată pentru locul din grupa A, adversar ar fi, cel mai probabil, Islanda. Pe acest traseu, oponent în ultimul act al barajului din martie ar putea fi Israel, Bulgaria sau Ungaria, cu mențiunea că două dintre aceste echipe vor merge în Grupa A în funcție de rezultatele înregistrate în ultimele două runde ale grupelor preliminare.

ADVERTISEMENT

Semifinalele barajului din Liga Națiunilor se vor juca pe 26 martie, în timp ce finalele sunt programate pe 31.