Fotbal intern

Astra – Dinamo și Craiova – Viitorul Pandurii, semifinalele Cupei României. Sorin Cârțu: „N-avem scuze să nu jucăm finala”

16.03.2021 | 12:22
Astra  Dinamo si Craiova  Viitorul Pandurii semifinalele Cupei Romaniei Sorin Cartu Navem scuze sa nu jucam finala
ADVERTISEMENT

Cupa României a ajuns în faza semifinalelor, iar cele două dueluri care vor avea loc în penultima etapă a competiției vor fi decise prin tragere la sorți, în data de 16 martie, de la ora 11:00.

UPDATE, 16 martie, ora 12:22 / U Craiova a reacționat și ea după ce a aflat că se va lupta în semifinale cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Oltenii sunt încrezători că vor trece la pas de divizionara secundă și și-ar dori să joace în ultimul act cu marea rivală, Dinamo.

ADVERTISEMENT

„E o tragere bună pentru noi. De ce să ne ascundem după deget sau să băgăm vreun clișeu? Trebuie să exploatăm la maximum șansa asta. Nu avem nicio scuză să nu jucăm finala.

Nu am jucat niciodată cu Dinamo în finala Cupei. Cel puțin ce am prins eu ca jucător. Am jucat cu Steaua de două ori. Cu Dinamo ne-am întâlnit prin semifinale, sferturi”, a declarat Sorin Cârțu la Pro X.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 martie, ora 11:44 / Astra se va duela cu Dinamo pentru un loc în finala Cupei României. În campionat, giurgiuvenii le-au luat patru puncte roș-albilor, după 1-1 în tur și 2-0 în retur. În ciuda situației dificile pe care o traversează în Liga 1 noua echipă a lui Gigi Mulțescu, Eugen Neagoe nu e foarte încântat că își va înfrunta foștii elevi.

„Va fi un duel interesant, deschis oricărui rezultat. Să nu ne luăm după situația de acum de la Dinamo. Șansele sunt egale. Vom trata meciul ca atare și nu ne vom uita la situația din clasament a lui Dinamo. Nu ne luăm după forma de acum. Dinamo e un brand puternic.

ADVERTISEMENT

Noi vrem să câștigăm orice meci, nu contează dacă e în campionat sau Cupă. Obiectivul nostru e clar”, a declarat Eugen Neagoe pentru GSP.ro.


UPDATE, 16 martie, ora 11:11 / S-au tras la sorți semifinalele Cupei României! Astra Giurgiu o va întâlni pe Dinamo, în timp ce Universitatea Craiova va juca în compania Viitorului Pandurii Tg. Jiu.

ADVERTISEMENT

Penultimul act al ediției 2020-2021 va avea loc astfel: turul în perioada 13-15 aprilie, iar returul va fi programat între 11 și 13 mai.


UPDATE, 16 martie, ora 11:00 / A început tragerea la sorți pentru semifinalele Cupei României. Evenimentul se desfășoară la sediul Federației Române de Fotbal.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 15 martie, ora 23:50 /

În competiție au mai rămas trei echipe din Liga 1, dar și o formație din liga secundă. Universitatea Craiova, Dinamo, Astra Giurgiu și Viitorul Pandurii Târgu Jiu se vor lupta pentru un loc în finală.

Formația din București a avut emoții după ce Magaye Gueye a fost depistat pozitiv cu cocaină, așa cum a informat în exclusivitate FANATIK. „Câinii” nu vor avea, însă, nicio problemă.

Când are loc tragerea la sorți pentru semifinalele Cupei României

Semifinalele celei de-a doua competiții interne, ca importanță, vor fi aflate în data de 16 martie, de la ora 11:00. Marți, își vor afla adversarele din penultimul act Dinamo, U Craiova, Astra și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Pentru Craiova, singura miză este una ce ține de prestigiul clubului, însă pentru celelalte trei echipe din semifinale, Cupa este o oportunitate excelentă pentru obținerea unui loc în cupele europene.

În special Dinamo și Astra Giurgiu caută să își salveze sezonul prin câștigarea Cupei României, în vreme ce Viitorul Pandurii Târgu Jiu ar vrea să facă o surpriză istorică și să câștige trofeul din postura de divizionară secundă.

  • U Craiova
  • Dinamo
  • Astra Giurgiu
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Se joacă în dublă manșă. „Câinii” vor revanșa după semifinalele din 2020

Meciurile se vor disputa în dublă manșă, iar turul va avea loc pe terenul echipei care va fi prima extrasă din urne. Toate cele patru echipe rămase în competiție dispun de stadioane pe care se pot juca fără probleme partidele.

Ediția trecută a Cupei României a fost câștigată de FCSB, care a învins-o în finală pe Sepsi Sfântu Gheorghe. Dinamo a ajuns și atunci în semifinale, dar a pierdut în fața roș-albaștrilor cu 0-4 la general.

„Câinii” ar fi vrut să câștige la masa verde manșa tur, disputată în Ștefan cel Mare, după ce au descoperit că Andrei Vlad nu ar fi avut drept de joc, în baza ROAF. Comisia abilitată a FRF nu s-a autosesizat, în acel caz.

ADVERTISEMENT