Fotbal intern

Tragerea la sorţi sferturi Cupa României. Cu cine joacă Dinamo şi U Craiova

15.02.2021 | 10:38
Tragerea la sorti sferturi Cupa Romaniei Cu cine joaca Dinamo si U Craiova
ADVERTISEMENT

S-a încheiat faza optimilor de finală din Cupa României. Una cu mari surprize şi cu nu mai puţin de patru formaţii din Liga 2. Universitatea Craiova devine favorita la marele trofeu după eliminarea FCSB-ului, deţinătoarea Cupei. 

Programul sferturilor de finală ale Cupei Românilor

UPDATE, 15 februarie, ora 10:30 / A avut loc tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Cupei României. Meciurile se vor disputa în perioada 2-4 martie 2021.

ADVERTISEMENT
  • Petrolul Ploieşti – Astra Giurgiu
  • Chindia Târgovişte – U Craiova
  • Dunărea Călăraşi – Dinamo
  • U Cluj – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Tragerea la sorți a sferturilor Cupei României are loc luni, 15 februarie, de la 10:30

UPDATE; 14 februarie, ora 22:26 / FRF a anunțat ora la care va avea loc tragerea la sorți pentru sferturile Cupei României. Evenimentul se va desfășura luni, 15 februarie, de la ora 10:30, la Casa Fotbalului.

ADVERTISEMENT

„Casa Fotbalului găzduiește luni, 15 februarie, începând cu ora 10:30, tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României, ediția 2020-2021.
Tragerea la sorți va fi transmisă în direct pe Facebook Cupa României și YouTube FRF TV.

În conformitate cu prevederile art.30.5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), la faza sferturilor de finală participă toate echipele calificate din faza optimilor. Jocurile din cadrul sferturilor de finală se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind introduse într-o singură urnă:

ADVERTISEMENT

1. UNIVERSITATEA CRAIOVA
2. AFC ASTRA
3. CHINDIA TÂRGOVIȘTE
4. DUNĂREA CĂLĂRAŞI
5. VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU
6. SC DINAMO 1948
7. FC PETROLUL PLOIEȘTI
8. UNIVERSITATEA CLUJ

Se grupează echipele între ele urmând a rezulta patru meciuri”, a anunțat Federația pe site-ul său.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 11 februarie, ora 22:28

Faza următoare se va disputa într-o singură manşă, între 2 şi 4 martie 2021. Nu vor exista restricţii în ceea ce priveşte împerecherea, fiecare echipă având posibilitatea de a întâlni orice adversar.

Când are loc tragerea la sorţi pentru sferturile din Cupa României!

Tragerea la sorţi pentru stabilirea sferturilor de finală din Cupa României va avea loc luni, 15 februarie, la Casa Fotbalului. Cele 8 echipe care intră în urne sunt:

  • Dinamo
  • U Craiova
  • Astra Giurgiu
  • Chindia Târgovişte
  • U Cluj (Liga 2)
  • Petrolul Ploieşti (Liga 2)
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2)
  • Dunărea Călăraşi (Liga 2)

Programul meciurilor va fi stabilit în funcţie de opţiunile deţinătorilor de drepturi tv. Confruntările vor fi transmise de Digisport, Telekomsport şi Look între 2 şi 4 martie. Faza semifinalelor este singura care va avea două manşe.

Finala Cupei României se dispută pe 22 mai!

Turul din penultimul act va avea loc în perioada 13-15 aprilie 2021, iar returul se va desfăşura aproape o lună mai târziu: 11-13 mai 2021. Ultimul act al competiţiei se va desfăşura pe data de 22 mai 2021.

Principalele favorite la câştigarea trofeului au fost eliminate. FCSB, deţinătoarea trofeului, a pierdut în faţa lui Dinamo în optimile de finală, scor 0-1, în timp ce campioana României, CFR Cluj, a fost eliminată de Poli Iaşi în 16-imi, 1-0.

Patru formaţii din Liga 2 rămase în competiţie!

În aceste condiţii, favorită la câştigarea Cupei României devine Universitatea Craiova. Oltenii au câştigat Cupa României în 2018 şi sunt cea mai bine clasată echipă în campionat dintre formaţiile rămase.

Remarcăm cele patru echipe din Liga 2 care au rămas în competiţie, lucru care nu s-a mai întâmplat de 39 de ani. Petrolul, U Cluj, Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi Dunărea Călăraşi vor evolua în faza următoare.

Programul Cupei României: 

Sferturi de finală
2-4 martie 2021

Semifinale
Tur: 13-15 aprilie 2021
Retur: 11-13 mai 2021

Finala
22 mai 2021

Ultima formaţie din ligile inferioare care a jucat o finală de Cupa României a fost Hermannstadt. Echipa sibiană a pierdut finala Cupei în 2018 împotriva Universităţii Craiova pe Arena Naţională, scor 0-2.

  • 23 de trofee are FCSB/Steaua, echipa cu cele mai multe Cupe câştigate
  • 4 echipe din Liga 2 sunt în sferturile competiţiei
ADVERTISEMENT