News

Când aterizează Papa Francisc în România și unde se va opri prima oară

30.05.2019 | 14:32
Cand aterizeaza Papa Francisc in Romania si unde se va opri prima oara

Papa Francisc va ajunge vineri în România, într-o vizită istorică în țara noastră, la 20 de ani după ce Papa Ioan Paul al II-lea a fost în România. Autoritățile au pregătit programul și toate evenimentele la care va lua parte Papa Francisc, inclusiv Sfânta Liturghie de la Catedrala „Sf Iosif”, acolo unde Suveranul Pontif este așteptat de 25.000 de români. De altfel liderul de la Vatican va decola de la Roma la ora 8:00 și va ateriza pe Aeroportul Otopeni la ora 11:30.

Când aterizează Papa Francisc în România

După ce Papa Francisc aterizează în România, el va fi întâmpinat pe aeroport de Klaus Iohannis și soția sa. Suveranul Pontif și cuplul prezidențial sunt așteptați să ajungă la ora 12:05 la Palatul Cotroceni, iar la 12:20 vor face împreună o vizită de curtoazie. O jumătate de oră mai târziu, Papa Francisc va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, pentru ca apoi, la ora 13:00, Papa să țină un discurs la palatul Cotroceni în fața autorităților române, a membrilor din societatea civilă dar și a corpului diplomatic acreditat la București.

După ce va termina întâlnirile cu oamenii politici,  Papa Francisc se va îndrepta apoi la Palatul Patriarhal, de la ora 15:45, cu Patriarhul Daniel. La ora 16:15 se va întâlni cu Sinodul Permanent unde va ține un discurs în timp ce la ora 17:00 va spune rugăciunea „Tatăl Nostru” la Catedrala Mântuirii Neamului. O oră mai târziu va fi prezent la Catedrala Sfântul Iosif, unde va fi așteptat de peste 25.000 de români să țină Sfânta Liturghie.

Când aterizează Papa Francisc în România *foto: hepta.ro
Când aterizează Papa Francisc în România *foto: hepta.ro

Papa Francisc va opri traficul în București

Vizita lui Papa Francisc va bloca traficul din București. Toate drumurile care se vor afla pe ruta Suveranului Pontif vor fi închise cât timp Papa va merge în vizitele din București. De altfel, unele restricții în trafic au fost deja impuse încă de miercuri seara. Toate detaliile sunt aici.

Mai mult, s-a dispus ca școlile, liceele și grădinițele să fie închise în timpul zilei de vineri.