News

Când atinge România imunitatea colectivă. Valeriu Gheorghiță: ”100.000 de vaccinări zilnice în a doua parte a lunii”

05.04.2021 | 15:03
Cand atinge Romania imunitatea colectiva Valeriu Gheorghita 100000 de vaccinari zilnice in a doua parte a lunii
ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a transmis când va atinge România imunitatea colectivă, în condițiile în care se vor face 100 de mii de vaccinări pe zi începând cu a doua jumătate a lunii aprilie.

Medicul militar a declarat luni, 5 aprilie, că media persoanelor vaccinate în ultimele zile este de57.000, iar acest număr va crește considerabil în curând. Campania de vaccinare se desfășoară fără disfuncționalități, a precizat medicul militar la Aleph News.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță a spus că luni, la aeroportul Otopeni va sosi un transport cu peste 500 de mii de doze Pfizer. Acestea vor fi distribuite în întreaga țară.

Valeriu Gheorghiță: ”Media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate”. Când atinge România imunitatea colectivă

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID că în România procesul se desfășoară normal, indiferent de vaccinul utilizat.

ADVERTISEMENT

„Dozele stau în centrele de depozitare și sunt transmise în centrele de vaccinare în funcție de numărul de persoane programate. Depinde de adresabilitate și capacitatea de vaccinare din respectivul centru.

Sunt anumite județe unde avem vaccin cu Astra Zeneca și există liste de așteptare. Aici luăm în calcul deschiderea de noi cabinete. În această perioadă am luat în calcul deschiderea tuturor centrelor de vaccinare pentru AstraZeneca, în 20 aprilie se vor deschide 200 de cabinete cu Pfizer”, a explicat Gheorghiță, luni, la Aleph News.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță: ”În aprilie ajungem la 100.000 de persoane vaccinate zilnic”

„Media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză și persoanele vaccinate cu a doua doză.

Din a doua parte a lunii aprilie să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, conform știri pe surse.

ADVERTISEMENT

Astfel, imunitatea de masă ar putea fi atinsăîn luna septembrie sau chiar mai devreme, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

ADVERTISEMENT