Life

Părintele Pimen Vlad, sfaturi prețioase pentru toți oamenii. Ce nu trebuie să se întâmple niciodată. De ce nu-l bucură ura față de ruși

Când crede părintele Pimen Vlad că putem să vorbim despre sfârșitul lumii. Ce nu are voie omenirea să facă niciodată. De ce nu-l bucură ura față de ruși
07.05.2022 | 12:59
Parintele Pimen Vlad sfaturi pretioase pentru toti oamenii Ce nu trebuie sa se intample niciodata De ce nul bucura ura fata de rusi
Părintele Pimen Vlad vorbește despre sfârșitul lumii. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Părintele Pimen Vlad de la Schitul românesc Lacu, de pe Sfântul Munte Athos, vorbește pe internet despre sfârșitul lumii. Celebrul călugăr precizează ce nu are voie omul să facă. Într-un podcast al realizatorului Mihai Morar, părintele Pimen se adresează oamenilor și susține că ura nu aduce nimic bun.

Părintele Pimen ne spune când vine sfârșitul lumii

Părintele Pimen Vlad, starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos, este recunoscut pentru sfaturile pe care le dă credincioșilor, care vin să îl caute, dar și pentru rugăciunile sale. În cadrul interviului, călugărul de la Muntele Athos din Grecia vorbește despre sfârșitul lumii și când ar putea veni acesta.

ADVERTISEMENT

”Un ucenic l-a întrebat pe un bătrân: ‘Părinte, când va veni sfârșitul lumii?’ ‘Când nu va mai fi cărare de la un vecin la altul, când nu va mai exista dragoste între oameni.’ Ați înțeles?”, a declarat părintele Pimen Vlad.

”Diavolul are nevoie de ură”

Călugărul de la Sfântul Munte susține că ura dintre oameni nu aduce nimic bun. Părintele Pimen face referire la războiul rușilor cu ucrainenii și este de părere că acum, toată lumea urăște la comandă; după ce s-a fixat un dușman și că Diavolul se hrănește cu această ură.

ADVERTISEMENT
@stirinewsonline Părintele Pimen Vlad: “Ura dintre noi apropie sfârșitul lumii!” #parinte #pimen #vlad #athos #munteleathos #podacast #viral #foryou #mihaimorar #tiktokromania🇷🇴 ♬ sunet original – Stirinewsonline

”Vedem acuma câtă ură este la nivel mondial. Îți fixeasă un dușman, îl pune pe ecrane. Vedem câtă ură este… Și toată lumea a început să îl urască la comandă. Pentru că ăsta este interesul. Diavolul are nevoie de ură, din asta. Ură față de ceilalți. Bun, că se bat între ei. Dar se hrănește el. El nu are nevoie de dragoste”, susține părintele Pimen Vlad.

 A apreciat ajutorul românilor

Referitor la ajutorul românilor pentru ucraineni, părintele Pimen Vlad a apreciat spiritul de solidaritate al poporului nostră, față de cei nevoiași, față de victimele războiului din vecini.

ADVERTISEMENT

”Deci mi-a plăcut partea cu România cu oamenii, cum au ajutat toți, cum au venit… A ieșit Evanghelia la suprafața românului nostru român. Da partea cealaltă că doarau ură pe ceilalți, cu asta nu sunt de acord. Dar ura în tăată lumea față de ruși… Ăla trăiește de 40 de ani în America și tu îl urăști pe ăla. Ce teabă ai tu cu ăla?”, a mai spus călugărul de la Athos.

 A povestit cum l-a ajutat Gigi Becali

Părintele Pimen Vlad, cunoscut pentru pildele sale, a vorbit despre un moment în care Gigi Becali, patronul de la FCSB, l-a impresionat. În podcast-ul „Fain și simplu”, al lui Mihai Morar el a povestit cum l-a ajutat Gigi Becali. Acesta merge an de an la Sfântul Munte Athos, iar părintele Pimen Vlad a avut câteva experiențe cu el, pe care le-a relatat în cadrul podcast-ului.

ADVERTISEMENT

„Nu aveam un leu în buzunar când am venit aici și-am luat chilia asta. Grecii îmi ziceau că sunt nebun. Dar aveam încredere în Maica Domnului că nu mă lasă. Încrederea în Dumnezeu nu te va dărâma niciodată! ”, a spus părintele Pimen.

El a povestit cum și-a făcut apariția Gigi Becali. „Într-o zi oprește un Land Rover aici, ce mai făcea taximetrie, și coboară din el șase inși. Unul cu o pălărie de paie. ‘Doamne ajută, ce faceți aici?’. ‘Muncim!’. ‘Merge?’. ‘Merge!’. ‘Datorii aveți?’.’Avem’. ‘Cât?’. ‘30.000’. ‘Dă, bă, sacoșa încoace!’. Și-i dă unul o sacoșă, scoate și numără 30.000 de euro! ‘Hai, ia de aici, Doamne ajută și ne auzim!’.”, a povestit părintele Pimen Vlad.

Călugărul a mai spus cum i s-a spus că acesta a fost nimeni altul, decât Gigi Becali. 

”Îl trag pe unul de mânecă și-l întreb: ‘Dar cine e?’. ‘Cum, nu-l știi?! E Gigi Becali!’. Nu auzisem în viața mea de el. Nu am încercat să-l caut vreodată, nici de numele lui nu știam. S-a dus la toate locașurile românești din Athos care aveau datorii, a plătit până s-a terminat sacoșa și a plecat acasă. El a ajutat cel mai mult”, a relatat părintele, pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT
Tags: