News

Când cresc, de fapt, alocațiile! Ce copii primesc cei mai mulți bani

04.04.2019 | 09:40
Cand cresc de fapt alocatiile Ce copii primesc cei mai multi bani

Alocațiile pentru copii se măresc, după ce la 1 aprilie 2019 a intrat în vigoare majorarea acestor indemnizații, dar cei care beneficiază de ele se vor bucura de banii prevăzuți prin această creștere din luna mai. Inițial, această majorare ar fi trebuit să aibă loc de la 1 martie, dar din cauza autorităților,  s-a amânat.

Cât vor primi copiii după creșterile de alocație

La acest moment, conform datelor centralizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) sunt 3.633.782 de copii care primesc alocație de la stat. Cel mai mare număr de beneficiari de alocație este în București (330.676). Pe locurile următoare se află județele Iaşi (180.699), Suceava (137.451) şi Bacău (130.585).

După aceste majorări, copiii care au până în 2 ani ar urma să primească 300 de lei lunar, față de 200 cât primeau până acum. Cei care au între 3 și 18 ani urmează să primească o alocație lunară de 150 de lei pe lună. Copiii cu dizabilități vor primi și ei o alocație în cuantum de 300 de lei.

Guvernul l-a acuzat pe Klaus Iohannis că a întârziat promulgarea bugetului și mărirea alocațiilor

De ce a întârziat majorarea alocațiilor

Mărirea alocațiilor de stat fusese anunțată pentru data de 1 martie 2019, însă Guvernul a întârziat cu bugetul de stat pe 2019. Ulterior, a fost un conflict între președintele Klaus Iohannis și Executiv pe această temă, ceea ce a condus la amânarea promulgării proiectului de buget și la o întârziere a majorării alocațiilor.

Cei din PSD l-au acuzat atunci pe șeful statului că tergiversează promulgarea legii bugetului pentru a da vina pe ei pentru întârzierea creșterii alocațiilor. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus despre președintele Klaus Iohannis că ar avea “o abordare pur electorală” în această privință.

Nu am mai avut niciodată această situație, în care un șef de stat să blocheze bugetul țării E o abordare pur electorală. Cred că din păcate dl președinte e dispus să-i facă pe români să sufere din interese personale. Vrea să blocheze creșterea alocațiilor pentru copii pentru a da vina pe Guvern că nu mai sunt bani”, a spus ministrul, în luna februarie.