Fotbal intern

Când debutează Aleix Garcia la Dinamo. Ultimele detalii despre mijlocașul adus de la Manchester City

11.10.2020 | 15:27
Cand debuteaza Aleix Garcia la Dinamo Ultimele detalii despre mijlocasul adus de la Manchester City
ADVERTISEMENT

După ce l-a prezentat pe mijlocașul adus de la Mancheester City, Rufo Collado a dezvăluit și când debutează Aleix Garcia la Dinamo.

Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a reprezentat o adevărată lovitură de imagine reușită de noua conducere din șoseaua Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Directorul sportiv al alb-roșiilor a anunțat că Aleix Garcia ar putea debuta chiar în meciul cu Universitatea Craiova, care se va disputa pe Arena Națională, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Când debutează Aleix Garcia la Dinamo. Comparat cu Borja Valle

Aducerea lui Aleix Garcia la Dinamo a surprins lumea fotbalului românesc. În general, fotbaliștii care au în CV cluburi precum Manchester City ajung să joace în România doar la apusul carierei, însă Garcia are doar 23 de ani. Fotbalistul spaniol a fost împrumutat de City la Mouscron și Girona, după ce a fost adus de „cetățeni” de la Villareal, în 2015, contra sumei de 4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În ultimul sezon, spaniolul a jucat foarte bine în Belgia, unde a înscris cinci goluri și a oferit trei pase decisive în 25 de meciuri. Adus la Dinamo pentru a oferi echipei un plus de creativitate la mijlocul terenului, Garcia nu a mai jucat de la începutul lunii martie, dar ar putea prinde câteva minute în partida cu Universitatea Craiova. Anunțul a fost făcut chiar de Rufo Collado, directorul sportiv al clubului.

„Aleix este un jucător bun care va intra treptat, pentru a se acomoda. Are zile de antrenament şi vom vedea dacă îl vom putea folosi la meciul viitor. Este un jucător diferit, aşa cum este şi Borja Valle…

ADVERTISEMENT

Sunt jucători diferiţi cu altă calitate şi dificil de găsit. Ei trebuie trataţi la fel ca orice alt jucător. Pentru mine, şi Sorescu, şi Fabbrini, Grigore, Puljic, oricare altul este la fel de important.

Ei probabil că au o trecere mai mare în media, însă nivelul uman este cel mai important şi s-a integrat bine în vestiar, iat în curând ne vom putea bucura de Aleix Garcia”, a spus Collado potrivit Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Garcia la Dinamo a fost explicat de Giovanni Becali

Deși a semnat doar pentru un sezon, spaniolul Aleix Garcia reprezintă un nume important ajuns în fotbalul românesc, iar mulți oameni s-au întrebat cum a fost posibil ca Dinamo să aducă un jucător direct de la Manchester City.

Impresarul Giovanni Becali a explicat mutarea și a afirmat că, deși Dinamo s-a înțeles cu City, jucătorul a fost lăsat de englezi să plece liber de contract.

„Se întâmplă ca jucătorii precum Aleix Garcia să fie luați de cluburi mari și să nu confirme. El a fost împrumutat, i s-a plătit contractul, timpul a trecut, iar acum au decis să îl lase să plece liber. A fost și la Girona, dar nu a oferit rezultatele pe care le așteptau cei de la Manchester City. Așa că i-au dat banii pe care îi mai avea de primit și l-au lăsat liber”, a explicat Becali la Digisport.

9 meciuri a prins Aleix Garcia la Manchester City. El a marcat într-un meci de Cupa Ligii cu Swansea, în 2016, însă a fost împrumutat în ultimele trei sezoane. Garcia va juca la Dinamo cu numărul 75.

ADVERTISEMENT