Life

Când este bine să bei cafea, de fapt. Ce recomandă medicul Vlad Ciurea să faci în fiecare zi: “Trebuie să fie relaxare și plăcere”

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit când este cel mai bine să bei cafea. Greșeala pe care mulți români o fac, fără să își dea seama.
03.08.2024 | 14:00
Cand este bine sa bei cafea de fapt Ce recomanda medicul Vlad Ciurea sa faci in fiecare zi Trebuie sa fie relaxare si placere
Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit când este cel mai bine să bei cafea. Sursa foto: Pixabay, Facebook
ADVERTISEMENT

Cafeaua este plăcerea nevinovată a milioane de români. În fiecare dimineață, cafeaua este doza de energie fără de care mulți nu își pot începe ziua. Deși face parte din ritualul românilor, puțini sunt cei care știu când anume ar trebui băută cafeaua.

Când este cel mai bine să bei cafea

Cafeaua este un răsfăț și, în același timp, un adevărat energizant pentru milioane de români. A devenit un ritual să îți începi ziua cu o ceașcă de cafea, însă, știi cum ar trebui să o bei, de fapt?

ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea a abordat acest subiect în exclusivitate pentru DC Medical și a venit cu câteva informații prețioase. Aceasta a cum ar trebui să fie băută, de fapt, cafeaua și ce ar trebui să facă fiecare român pentru a se bucura de beneficiile ei.

În primul rând, medicul a tras un semnal de alarmă și i-a îndemnat pe români să fie atenți la mai multe aspecte ale cafelei. Dincolo de gust, sunt importante și alte caracteristici care spun multe despre calitatea cafelei.

ADVERTISEMENT

”Cafeaua trebuie să ne preocupe din foarte multe puncte de vedere: culoare, gestică, miros, timp de preparare, ce fel de cafea ne place.”, a spus Vlad Ciurea pentru dcmedical.ro.

Medicul Vlad Ciurea recomandă ca băutul cafelei să fie un adevărat moment de relaxare

Medicul este de părere că o cafea bună trebuie băută dimineața, însă, nu pe grabă. Din contră, cafeaua trebuie savurată în liniște și ar trebui să fie pentru toată lumea un adevărat moment de relaxare.

ADVERTISEMENT

”Cafeaua trebuie băută dimineața, dar relaxați. Nu în fugă, nu cu un copil de mână, cu un telefon în cealaltă mână. Cafeaua trebuie să fie relaxare și plăcere. Nu putem tăia cafeaua. Trebuie să avem ore de relaxare cu cafeaua în față.”, a mai spus medicul.

Deși mulți românii au tendința de a consuma mai multe cafele pe timpul unei zile, medicul trage un semnal de alarmă. Consumul excesiv de cafea poate cauza adevărate probleme pentru organism. În timp, pot apărea stări de insomnie, anxietate sau tulburări digestive.

ADVERTISEMENT

De asemenea, unele studii recomandă ca primul lucru pe care îl faci dimineața să nu fie băutul unei cafele puternice. Specialiștii susțin că dimineața avem energie pentru cel puțin 3 ore, fără să fie nevoie să o suplimentăm.

Tocmai de aceea, mulți recomandă ca prima cafea din zi să fie băută după trei ore de când te-ai trezit. Adică, la ora 11, 12, depinde la momentul în care îți începi activitatea.

ADVERTISEMENT
Tags: