Life

Când este bine să iei micul dejun și cina. Vei scăpa de grăsimea de pe abdomen

Când este ideal să iei micul dejun și cina. Așa vei scăpa de grăsimea de pe burtă. Ce sfat important au medicii pentru tine?
05.03.2024 | 16:23
Cand este bine sa iei micul dejun si cina Vei scapa de grasimea de pe abdomen
Orele ideale pentru micul dejun și pentru cină. Sursa foto: Restograf
ADVERTISEMENT

Micul dejun și cina sunt foarte importante pentru sănătatea organismului. Ele trebuie luate la ore potrivite și, totodată, trebuie să conțină alimente care să nu-ți aducă prea multe calorii sau mai ales grăsime abdominală.

Orele potrivite pentru micul dejun și cină. Ce spun medicii

Grăsimea abdominală sau grăsimea viscerală este cea mai periculoasă, din cauză că duce la apariția unor boli precum diabetul de tip 2. Substanțele toxice pe care le secretă cresc tensiunea arterială și provoacă inflamații.

ADVERTISEMENT

Micul dejun și cina, dar și prânzul, trebuie luate în mod cert între 6 dimineața și 22:00. Care este explicația? Așa ne aliniem cu ritmurile circadiene naturale ale corpului.

”Începând ziua la 6 dimineața și încheind activitatea până la ora 22:00, vă puteți alinia cu ritmurile circadiene naturale ale organismului. Includerea acestei abordări în calendarul meselor, în special pentru micul-dejun și cină, poate spori și mai mult capacitatea organismului de a arde grăsimea de pe burtă”, a declarat dr. Naheed Ali, pentru GB News.

ADVERTISEMENT

Concret, micul dejun ar trebui să fie luat la o oră după ce ne-am trezit. Ora 7:00 este cea mai potrivită pentru pornirea metabolismului. Cât despre cină, ora 19:00 este recomandată de dr. Naheed Ali.

Ultima masă se ia la ora 19:00. De ce nu este bine mai târziu

Dacă veți tinde să mâncați mai târziu de ora 19:00, atunci să nu vă mirați dacă veți acumula kilograme sau dacă nu veți avea un somn odihnitor. Creierul se va concentra pe digestie și nu se va mai oxigena, respectiv nu se va mai odihni. De aceea dimineața vă veți trezi greu și vă veți simți fără energie o întreagă zi.

ADVERTISEMENT

”În mod ideal, micul-dejun ar trebui să fie consumat în decurs de o oră de la trezire, în jurul orei 7 dimineața, pentru a porni metabolismul. Pe de altă parte, cina ar trebui mâncată cu cel puțin două-trei ore înainte de culcare, în jurul orei 19.00, pentru ca organismul să aibă suficient timp să digere masa înainte ca rata metabolică să încetinească în timpul somnului”, a mai transmis doctorul menționat.

ADVERTISEMENT

Tot doctorul Naheed Ali mai subliniază că programul său de mese ”susține sensibilitatea la insulină și ajută la gestionarea hormonilor foamei pe parcursul zilei, ajutând astfel la reducerea grăsimii de pe burtă”.

Bineînțeles, cei care au un metabolism mai rapid, vor arde tot mai rapid caloriile, chiar și atunci când sunt pe repaus. Cercetări din 2019 mai arată și că ultima masă ar trebui luată între 15 :00 și 16:00, trebuie evitate gustările nocturne și este esențial să avem un repaus alimentar între 12 și 16 ore.

Tags: