News

Când este inaugurată, de fapt, magistrala de metrou Drumul Taberei! Întâlnire decisivă la Ministerul Transporturilor

09.09.2020 | 13:48
Cand este inaugurata de fapt magistrala de metrou Drumul Taberei Intalnire decisiva la Ministerul Transporturilor
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune când este inaugurată magistrala de metrou Drumul Taberei, o magistrală care s-a lăsat îndelung așteptată și care a întins nervii bucureștenilor din zonă. Astfel, conform reprezentanților Metrorex lucrarea este aproape gata și se așteaptă doar recepția ei.

Chiar astăzi are loc o întâlnire decisivă la Ministerul Transporturilor, acolo unde membrii a nu mai puțin de 9 comisii s-au dus să voteze dacă lucrarea poate fi recepționată. Vorbim despre reprezentanți ai Primăriei Capitalei, dar și oameni de la ISU, constructori și, în mod evident, Ministerul Transporturilor.

ADVERTISEMENT

Acesta este și mesajul pe care l-au primit angajații Metrorex, angajați care așteaptă un document oficial pentru noua magistrală

De când merge metroul în Drumul Taberei!

„Nu vă pot spune nimic în mod oficial, nici măcar noi nu știm. Neoficial, în mod normal, luni trebuie să meargă metroul, dar, repet, oficial încă nu avem niciun document. Trebuie stabilit de conducere, trebuie să apară un act, dar, neoficial, din ce știm noi, de luni merge metroul. Astăzi se recepționează lucrarea”, a spus exclusiv pentru FANATIK un reprezentant al Metrorex.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că lucrările la Magistrala 5 au început în 2011. În mod normal, acestea urmau să fie încheiate la o distanță de trei ani de zile, dar în 2014 încă se săpa de zor. Constructorul a înregistrat nu mai puțin de 6 ani întârziere și în ciuda numeroaselor anunțuri, inaugurarea a fost una imposibilă până la această dată.

De altfel, chiar în luna iunie, actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode a ținut să-și ceară scuze bucureștenilor, în numele celor 17 miniștri care au ocupat aceeași funcție ca el, pentru faptul că Magistrala M5 nu va fi gata la data de 30 iunie.

ADVERTISEMENT

Bode a recunoscut că la acea oră existau problemele serioase la centrala de ventilaţie şi la staţia de pompare a apei din infiltraţii.

Interesant este că traseul are 7 kilometri lungime, 10 stații și un depou. Pe noua linie de metrou vor circula 10 trenuri din actuala flota Metrorex.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor FANATIK, alte 13 trenuri vor fi cumpărate exclusiv pentru această magistrală până în 2022, ceea ce ar face ca valoarea totală a investiției să depășească 4 miliarde de lei.

Autoritățile spun că linia de metrou din Drumul Taberei va permite circulaţia trenurilor şi la un interval de 90 de secunde.

Interesant este că la începutul lunii, Ministerul Transporturilor și Primăria Generală a Capitalei au avut un schimb de replici dure în privința magistralei. Instituția condusă de Lucian Bode a acuzat-o pe Gabriela Firea că blochează lucrările la magistrala de metrou M5 pentru că nu întrerupe pentru 10 zile circulaţia pe linia 41.

În replică, Primăria a respins acuzaţiile şi a transmis că e nevoie de alocarea a cel puţin 42 de autobuze pentru a putea fi îndeplinită doleanța ministerului, linia 41 fiind una extrem de solicitată.

ADVERTISEMENT
Tags: