Life

Când expiră oja, de fapt. Cum poți să-ți dai seama dacă trebuie aruncată

Cum îți dai seama dacă oja sau lacul de unghii a expirat. Semnele care îți arată că trebuie să o arunci și să nu o mai pui pe unghiile tale.
18.04.2023 | 11:34
Cand expira oja de fapt Cum poti sati dai seama daca trebuie aruncata
Când expiră oja, de fapt. Cum poți să-ți dai seama dacă trebuie aruncată. Foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Când expiră oja și lacul de unghii, de fapt. Există o greșeală pe care o fac multe persoane și aruncă oja înainte ca ea să fie, de fapt, stricată. Sticla medie de ojă poate fi folosită în jur de doi ani, spun specialiștii.

Când expiră oja, de fapt. Cum poți să-ți dai seama dacă trebuie aruncată

Un lucru foarte important la care trebuie să ne gândim atunci când folosim o ojă sau un lac de unghii pe care le avem de mai mult timp este cum au fost depozitate.

ADVERTISEMENT

Expunerea la soare și temperatura vor afecta în mod direct felul în care oja se va menține în timp. Locul perfect pentru a depozita oja este un spațiu răcoros și uscat.

Există o concepție greșită legată de momentul în care o ojă nu mai poate fi folosită. Atunci când culoarea se separă în interiorul recipientului mulți aruncă lacul de unghii.

ADVERTISEMENT

Deși poate fi acesta un semn de expirare al lacului de unghii nu este neapărat cazul sau îl aruncăm. Atunci când vrem să știm dacă oja noastră mai este bună trebuie să ne uităm la nuanță.

Când trebuie să aruncăm oja. De ce nu trebuie aruncată când se separă

„Separarea culorii are loc deoarece ingredientele nu au aceeași densitate. De aceea este bine să agitați o sticlă înainte de a o deschide.

ADVERTISEMENT

Deși acesta poate fi un semn, este mai important să căutați alte modificări ale culorii și texturii”, subliniază Mary Berry, fondatoare și CEO Cosmos Labs.

În cazul în care culoarea s-a schimbat ar trebui să nu mai folosim oja. De asemenea, dacă textura este mai groasă și acesta nu se mai întinde bine trebuie să aruncăm oja respectivă. La fel, și dacă oja are un miros ciudat sau prea puternic ea ar trebui aruncată.

ADVERTISEMENT

„Dacă nuanța s-a schimbat de când ați cumpărat-o și/sau arată groasă și mai închisă la culoare, probabil că a expirat.

Un alt aspect este legat de miros. Dacă miroase ciudat sau are un miros puternic, este timpul să-l arunci”, a mai spus specialista, conform Yahoo.

ADVERTISEMENT
Tags: