Life

Când îi vor înlocui roboții pe oameni în bucătărie. Anunțul șefului KFC România despre locurile de muncă disponibile

Momentul în care roboții vor lua locul angajaților în bucătărie. Ce a transmis managerul KFC România legat de posibilele angajări.
30.05.2023 | 16:39
Cand ii vor inlocui robotii pe oameni in bucatarie Anuntul sefului KFC Romania despre locurile de munca disponibile
Momentul în care roboții vor lua locul angajaților în bucătărie. Ce a transmis managerul KFC România legat de posibilele angajări. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Când îi vor înlocui roboţii pe oameni în bucătărie. Anunțul șefului KFC România despre locurile de muncă disponibile. Numărul restaurantelor tip fast-food pe teritoriul țării noastre a ajuns în prezent la 100.

Momentul în care roboții vor lua locul angajaților în bucătărie. Ce a transmis managerul KFC România legat de posibilele angajări

Momentul în care roboții vor lua locul angajaților în bucătărie este aproape? Întrebarea vine după ce în Statele Unite ale Americii un lanț specializat în hamburgeri a luat decizia să testeze înlocuirea oamenilor.

ADVERTISEMENT

White Castle verifică în momentul de față introducerea unor roboți care să preia o parte din activitățile persoanelor. Mai exact, este vorba de acțiunile care se repetă, cum ar fi prăjirea cartofilor sau a inelelor de ceapă.

Robotul pe numele său Flippy a fost achiziționat de lanțul de restaurante cu suma de circa 20.000 de dolari, care reprezintă aproximativ salariul minim pe care îl primește un angajat din America într-un singur an.

ADVERTISEMENT

Legat de această informație managerul KFC România a transmis ce se întâmplă cu posibilele angajări. Marian Gogu consideră că multe dintre muncile realizate de oameni în bucătărie nu pot fi înlocuite de roboți oricât de performanți ar fi.

„Mi-aș dori să putem suplini forța de muncă din restaurante cu soluții de automatizare, dar, cel puțin pe termen scurt, este dificil acest lucru. Multe din procesele pe care KFC la are în bucătărie sunt dificil de replicat de roboți.

ADVERTISEMENT

Singurul scenariu plauzibil pentru automatizare fiind, probabil, în cazul cartofilor prăjiți”, a declarat Marian Gogu, general manager KFC România, în urmă cu ceva vreme, conform wall-street.ro.

Ce rol are robotul Flippy de la White Castle

Jamie Richardson, vicepreședintele lanțului de fast-food, a dezvăluit pentru Daily Mail care este rolul pe care îl are robotul Flippy în restaurantele White Castle. Totodată, se alătură McDonald’s, Sonic și Checkers care lucrează să implementeze AI în locațiile lor.

ADVERTISEMENT

Acesta a mărturisit că i-a fost greu să angajeze oameni noi după pandemia de coronavirus. Același lucru a fost sesizat de 65% dintre proprietarii de restaurante, conform unui sondaj realizat de Asociația Națională a Restaurantelor.

„Flippy va pune totul în friteuză și apoi, la momentul perfect, va scoate totul, îi va agita puțin și îi va pune în zona pentru ambalarea membrilor echipei”, a spus Jamie Richardson, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT