News

Când începe campania de vaccinare în România? Anunțul premierului Ciucă

21.12.2020 | 10:09
Când începe campania de vaccinare în România? Anunțul premierului Ciucă
Nicolae Ciucă, despre vaccinarea anti Covid. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, oficial, când va începe campania de vaccinare a populației din România.

Primii la vaccin vor fi medicii și cei din prima linie de combatere a noului coronavirus, urmați de demnitari.

ADVERTISEMENT

Totodată, Nicolae Ciucă le-a transmis românilor să nu se viziteze de Crăciun, pentru a nu risca o răspândire necontrolată a bolii în rândul populației.

Vaccinarea în România începe pe 27 decembrie 2020

Este pentru mine un prilej să subliniez că nu mai târziu de vineri, am participat împreună cu președintele țării la inaugurarea centrului de depozitare a vaccinului, avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem demara campania de vaccinare începând cu 27 decembrie.

ADVERTISEMENT

Sfătuiesc pe toți cetățenii să aibă încredere în instituțiile statului. E de asemenea un prilej pe care doresc să-l folosesc transmițând un mesaj cât se poate de simplu.

Mai e puțin până la Crăciun, știu cât e de greu să nu putem petrece această sărbătoare alături de cei dragi. Sunt o serie de restricții pe care trebuie să le respectăm.

Fiecare dintre noi poate contribui la ce înseamnă ansamblul de măsuri luate”, a declarat premierul Ciucă.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a transmis și el un mesaj de precauție pentru Crăciun. „Sărbătorile sunt ceva intim. Petreceți în familie! Persoanele care nu fac parte din familie, cele cu care nu ați avut contact, pot să fie infectate.

Respectarea recomandărilor duce la scăderea riscului de îmbolnăvire. Ați văzut ce măsuri a dispus Belgia, cu doar un oaspete care poate fi invitat de Sărbători. Noi nu suntem acolo, dar trebuie să fim precauț”,  a explicat Tătaru.

„De Sărbători, dacă avem o întâlnire de familie să avem grijă, dar este recomandat să nu ne întâlnim cu persoane din exterior, persoane cu care nu ne-am mai întâlnit. Dacă avem invitați de Sărbători să folosim masca și dezinfectantul”, a adăugat ministrul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri