News

Când începe episodul 4 din serialul HBO Chernobyl. A detronat imediat Game of Thrones ca notă pe IMDB!

25.05.2019 | 14:21
Cand incepe episodul 4 din serialul HBO Chernobyl A detronat imediat Game of Thrones ca nota pe IMDB

Serialul Chernobyl a cucerit telespectatorii din întreaga lume după ce a detronat imediat Game of Thrones ca botă pe celebra platformă IMDB. Episodul 4 este așteptat cu nerăbdare și de români, care sunt fascinați de producțiile americane, în special de cele ale căror succese sunt de necontestat.

Episodul 4 din serialul Chernobyl, difuzat marți dimineața de la ora 4, ora României

Întrebarea pe care și-o pun fanii serialului HBO Chernobyl este când va începe episodul 4. Ei bine, următorul episod este programat pentru luni seară de la ora 21:00 (ET), care înseamnă ora 4 dimineața, ora României, marți. Serialul va fi disponibil atât pe postul HBO cât și pe HBO GO. Iată de ce această producție i-a hipnotizat pe toți!

Serialul Chernobyl (Cernobîl în limba română), cotat cu nota 9,7 pe IMDB, spune povestea accidentului nuclear din anul 1986 care a avut loc în orașul ucrainean și a produs drame de neconceput. Serialul este, de fapt, o coproducție între HBO și SKY și pune în scenă una dintre cele mai terifiante catastrofe ale omenirii.

Cine e cine în Chernobyl

Jared Harris îl joacă pe fizicianul sovietic Valery Legasov, primul om din echipa de la Cernobîl care înțelege cu adevărat dimensiunea catastrofei nucleare. Trimisul Kremlinului să se ocupe de cazul Cernobîl, vicepremierul Boris Shcherbina, este interpretat de actorul Stellan Starsgard. Un alt personaj care încearcă să deslușească misterul catastrofei din Ucraina este Ulana Komyuk, interpretată de Emily Watson.

Producția care pune în scenă una dintre nenorocirile recente ale lumii moderne s-a filmat în Lituania, unde există o centrală nucleară parțial scoasă din funcțiune. Centrala respectivă are cam aceeași vechime precum construcția din Ucraina. Motivul pentru care a fost aleasă centrala nucleară din Lituania este dat de asemănările din interiorul reactoarelor nucleare dintre cele două centrale. Cea din Ucraina are, însă, doar 2 reactoare și nu 4 precum cea din statul ucrainean.