News

Când începe etapa a doua de vaccinare în România! Cine se poate programa și unde

12.01.2021 | 16:46
Cand incepe etapa a doua de vaccinare in Romania Cine se poate programa si unde
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune când începe etapa a doua de vaccinare în România! Chiar coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiţă, a fost cel care a anunţat că start joc se dă în data de 15 ianuarie.

Atenție, însă! Programarea va putea fi făcută pe platformă, personal, prin medicul de familie, prin serviciile de call-center sau prin direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, medicul militar Gheorghiţă a precizat că 1.766 puncte de vaccinare vor fi disponibile în etapa a doua, 50% dintre ele din 15 ianuarie.

Când începe etapa a doua de vaccinare împotriva coronavirusului

“În ceea ce priveşte modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 3:00 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a doua în centrele de vaccinare care vor fi pregătite.

ADVERTISEMENT

Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call-center şi aici ca noutate vom avea un număr unic la nivel naţional – 0214144425, practic, sunând la acest număr apelurile vor fi preluate în cele 42 de call-centere distribuite la nivelul fiecărui judeţ.

O altă modalitate de programare, prin Direcţia de Asistenţă Socială din primării sau prin intermediul aparţinătorilor care pot să creeze, să îşi facă cont şi să înscrie până la maxim zece persoane dintre aparţinători, din familie”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

ADVERTISEMENT

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat şi cum pot fi programate persoanele cu boli cronice care au sub 65 de ani.

“Pentru persoanele care sunt în evidenţă cu boli cronice sub vârsta de 65 de ani, programarea se face în mod corect prin medicul de familie, dacă persoana respectivă nu are acces la un medic de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare prin serviciul de call-center individual, pe pagina web, prin Direcţia de Asistenţă Socială sau la fel prin intermediul aparţinătorilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale programarea se face prin angajator şi, de asemenea, atunci când angajatorul înscrie persoanele pe care le are în angajate sau în contract de prestări pentru acele activităţi esenţiale, beneficiarul poate să îşi stabilească, după ce este validat de angajator, ziua şi centrul unde vrea să meargă să se vaccineze”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

“Pentru etapa a doua sunt identificate şi vor fi operaţionalizată 750 de centre, dintre care, aşa cum am spus, circa 100 de centre rămân deja din centrele din unităţile medicale, aceste 750 de centre vor avea circa 1.766 de puncte de vaccinare. Capacitatea maximă este 100.000 de persoane care se pot vaccina în fiecare zi”, a mai precizat Gheorghiţă.

ADVERTISEMENT