News

Când începe evacuarea magazinelor de la metrou. Termenul pentru eliberare a expirat vineri

05.04.2021 | 09:44
Cand incepe evacuarea magazinelor de la metrou Termenul pentru eliberare a expirat vineri
ADVERTISEMENT

Termenul pentru evacuarea magazinelor de la metrou  a expirat încă de vineri, 2 aprilie, conform Metrorex.

Compania a anunțat că săptămâna aceasta începe evacuarea magazinelor din stații. Decizia de evacuarea a spațiilor comerciale a fost luată cu o zi înaintea protestului care a blocat circulația în subteran. Reprezentanții companiei spun că toate gheretele pun în pericol siguranța călătorilor, în caz de urgență, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

 „Pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranța călătorilor și a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru că spațiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgență; îngreunează accesul la hidranții interiori; nicio construcție după 2010 nu are aviz ISU”, transmite Metrorex.

Săptămână agitată la metrou. Trebuie să înceapă evacuarea magazinelor din stații

Vineri, la miezul nopții, a expirat termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou. Metrorex a avertizat firma sindicatului USLM că de săptămâna aceasta vor începe procedurile de evacuare.

ADVERTISEMENT

„Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent.

De asemenea, pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise”, potrivit companiei.

ADVERTISEMENT

Firma sindicatului de la metrou administrează 80% din spațiile comerciale de la metrou. Victor Mușat, reprezentantul asociației comercianților din stațiile de metrou, a spus că sunt peste 1.600 de persoane care au astfel de afaceri și că le este aproape imposibil să le elibereze într-un timp atât de scurt.

Anunțul Metrorex privind spațiile comerciale a dus la un protest spontan al sindicaliștilor, iar metroul a fost total blocat în 26 martie. Tot orașul a fost paralizat în acea zi.

ADVERTISEMENT

“O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”, spunea la acea vreme, ministrul Transporturilor.

ADVERTISEMENT
Tags: