News

La ce oră începe examenul la Limba și literatura română de la Bacalaureat 2019

30.06.2019 | 14:18
La ce ora incepe examenul la Limba si literatura romana de la Bacalaureat 2019

Luni, 1 iulie, vor fi emoții mari pentru tinerii liceeni, care vor fi puși în fața primei probe scrise a „Examenului de Bacalaureat”. După ce au trecut de probele de competențe lingvistice și digitale, liceeni vor avea acum parte de probele care contează și care se notează. Primul hop peste care vor trebui să treacă elevii este cel al examenului scris de limba și literatura română.

Când începe proba de limba și literatura română de la examenul de Bacalaureat 2019

Pentru elevii care vor merge să dea examenul de Bacalaureat la proba de limba și literatura română, aceștia vor trebui să își pună la timp alarma de dimineața. Proba începe la ora 9 dimineața, dar elevii ar trebui să intre în sala de examen cel puțin cu o oră înainte de startul examenului. Astfel, în jurul orei 7:30 elevii sunt invitați să intre în sălile de examen, iar dacă ajunge după ora 8:30, s-ar putea ca elevul să nu mai aibă voie să își susțină bacalaureatul!

Examenul de bacalaureat demarează rapid în această săptămână. Astfel, dacă luni, 1 iulie, are loc examenul de limba și literatura română, a doua zi elevii înscriși vor da bacul la limba și literatura maternă. Pe 3 iulie, deci miercuri, va avea loc proba obligatorie a profilului, în timp ce pe 4 iulie elevii vor da examenul de bacalaureat la proba la alegere din cadrul profilului.

Când începe examenul de bacalaureat *foto: a1.ro
Când începe examenul de bacalaureat *foto: a1.ro

Când se vor afișa rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2019

În 2018, la proba de limba și literatura română, absolvenții de clasa a XII-a au avut la subiectul al treilea de analizate opere din genul liric. Astfel, cei de la profilul real aveau de ales poezii din opera lui Mihai Eminescu și Tudor Arghezi. La profilul uman, autorii care au picat la subiectul al treilea la Limba și literatura română au fost Ion Barbu sau Lucian Blaga. Astfel, opțiunile elevilor sunt următoarele: “Riga Crypto și lapona Enigel” de Ion Barbu sau “Eu nu strivesc corola de minuni a lumii” de Lucian Blaga.

Rezultatele examenului de bacalaureat sunt programate pentru data de 8 iunie, până în ora 12:00. Urmează apoi patru ore, timp în care elevii vor putea să depună contestație, pentru ca apoi, între 9 și 12 iulie profesorii să soluționeze contestații. Afișarea rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat este prevăzută pentru data de 13 iulie.