News

Când începe Festivalul George Enescu 2019. Concertele vor fi transmise şi la TV

26.08.2019 | 16:33
Cand incepe Festivalul George Enescu 2019 Concertele vor fi transmise si la TV
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune când începe Festivalul George Enescu 2019. Astfel, acesta a ajuns între timp la cea de-a XXIV-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 31 august – 22 septembrie. Va fi un regal din toate punctele de vedere, nu mai puţin de 34 de prezenţe fiind în premieră în România. Printre artiști care vin să încânte publicul se numără Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida, şi nouă orchestre de talie mondială.

Când începe Festivalul George Enescu 2019

Nume grele din domeniu ajung în România. Orchestra Națională a Franței, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Viena, Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, Orchestra Filarmonicii Regale din Liège, Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam sau Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin se vor afla pe scena festivalului George Enescu.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știți că, în acest an, festivalul se desfășoară în mai multe locuri din București. Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului și Teatrul Excelsior sunt locurile alese pentru un asemenea eveniment de amploare. Rețeta pare a fi una fără cusur – pe scenă vor urca peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, având 50 de naţionalităţi, şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri.

Când începe Festivalul George Enescu 2019. George Enescu
Festivalul George enescu are în acest an și o aplicație pentru mobil. Sursa foto – facebook

Concertele vor fi transmise şi la TV

De data aceasta, organizatorii au ales ca temă centrală, „Lumea în armonie”. De remarcat că directorul artistic al Festivalului Enescu este Vladimir Jurowski, celebrul dirijor ruso-britanic. Acesta e fiul dirijorului Michail Jurowski și nepotul compozitorului sovietic de muzică de film, Vladimir Michailovich Jurowski. Este bine de știut că în acest an postul Patriarhei Române, Trinitas TV, este broadcasterul oficial. Și Televiziunea Română are statut de partener media principal.

ADVERTISEMENT

Astfel, deși Trinitas TV deține statut privilegiat, nu are și exclusivitate pe transmisiuni, drept pentru care TVR va transmite concerte susţinute de mari orchestre ale lumii, interviuri în exclusivitate, ştiri şi ediţii speciale dedicate. Un alt detaliu important este acela că a fost lansată și o aplicație pentru mobil. Aceasta este disponibilă gratuit în Google Play şi AppStore și oferă utilizatorilor posibilitatea de a descoperi Festivalul şi programele asociate într-o nouă dimensiune.

 

 

Tags: