Life

Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului 2023. Data la care se lasă sec

Data de la care începe Postul Adormirii Maicii Domnului 2023, unul dintre cele mai importante. Când este lăsatul secului.
10.07.2023 | 14:25
Cand incepe Postul Adormirii Maicii Domnului 2023 Data la care se lasa sec
Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului 2023
ADVERTISEMENT

Postul Adormirii Maicii Domnului este unul dintre cele mai importante din timpul anului. Are o durată fixă, iar credincioșii trebuie să țină cont de restricțiile din această perioadă.

Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului 2023

Luna august este marcată de câteva sărbători cu cruce roșie foarte importante, printre care și Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, așa cum mai este cunoscută.

ADVERTISEMENT

Prin intermediul postului, credincioșii pot întâmpina cum se cuvinte această sărbătoare. În fiecare an, postul începe la aceeași dată și durează două săptămâni.

Anul acesta, lăsatul secului pentru acest post este pe 31 iulie, care pică într-o zi de luni. Această dată este valabilă în fiecare an. În cazul în care 31 iulie pică miercurea sau vinerea, atunci lăsatul secului este pe 30 iulie.

ADVERTISEMENT

Postul Adormirii Maicii Domnului durează 14 zile, de pe 1 august până pe 14 august, înainte de Sfânta Maria Mare. În această perioadă, credincioșii nu mai consumă produse de origine animală, adică lactate, ouă și carne.

În același timp, nu este bine nici să poftești la produsele de origine animală, nici să le dai de pomană în timpul postului. În afară de faptul că există restricții alimentare în timpul postului, credincioșii trebuie să știe că mai sunt și alte lucruri pe care nu ar trebui să le facă în acest interval.

ADVERTISEMENT

De exemplu, în timpului Postului Adormirii Maicii Domnului, nu trebuie să te cerți cu nimeni și nici să porți cuiva dușmănie. Totodată, nu trebuie să te lauzi cu faptele tale de milostenie și nici să ceri recompensă pentru ele.

În perioada postului, este foarte important de menționat că rugăciunea nu ar trebui să lipsească. În acest fel, credincioșii se apropie de Dumnezeu. Este o perioadă în care trebuie să fim mai buni cu cei din jur și să dăm dovadă de înțelegere. Credincioșii nu trebuie să păcătuiască și să cadă pradă tentației în perioada postului.

ADVERTISEMENT

În Postul Sfintei Maria, creștinii au dezlegare la pește pe 6 august, atunci când se sărbătorește Schimbarea la Față. Marțea și joia, credincioșii trebuie să mănânce legume fierte, fără untdelemn. Sâmbăta și duminica este dezlegare la untdelemn și vin, conform Bisericii Ortodoxe.

ADVERTISEMENT