News

Când începe tipărirea noilor taloane de pensii, cu majorarea inclusă. Șeful Casei Naționale de Pensii: ”E clar că va fi de la 1 ianuarie”

Guvernanții mai au la dispoziție câteva zile pentru a se pune e acord în legătură cu creșterea pensiilor, așteptată la 1 ianuarie 2023.
13.11.2022 | 17:12
Cand incepe tiparirea noilor taloane de pensii cu majorarea inclusa Seful Casei Nationale de Pensii E clar ca va fi de la 1 ianuarie
Pensionarii din România așteaptă cu sufletul la gură anunțul legat de creșterea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2023 / Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

Este aproape sigur că de la 1 ianuarie 2023 vom avea o creștere a pensiilor, însă guvernanții nu s-au pus de acord asupra tuturor detaliilor legate de această modificare.

Trebuie tipărite milioane de taloane cu noul punct de pensie

Majorarea punctului de pensie ar putea aduce și câteva probleme mai degrabă tehnice, pe care destul de puțini le iau în calcul.

ADVERTISEMENT

Una dintre aceste probleme se referă la tipărirea taloanelor de pensie care vor fi distribuite de anul viitor, și care trebuie să conțină modificările de mai sus.

Doar că acest proces durează ceva mai mult de o lună, ceea ce înseamnă că guvernanții ar trebui să se pună mai repede de acord asupra tuturor detaliilor, pentru ca bătrânii să poată beneficia de pensie la timp.

ADVERTISEMENT

Șeful Casei Naționale de Pensii: ”În a doua parte a lunii noiembrie trebuie să avem aceste date”

”Aceste operațiuni trebuie să le avem de mai înainte clar stabilite.

Undeva, în a doua jumătate a lunii noiembrie noi trebuie să avem deja aceste date, pentru a putea face aceste operațiuni specifice Casei Naționale de Pensii pentru a putea ca la 1 ianuarie 2023 să avem deja fluturașii tipăriți cu noile valori ale pensiilor”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, la România TV.

Acesta a explicat că atunci când se aplică o majorare a punctului de pensie, Casa Națională modifică mai mulți parametrii care derivă din această valoare. Practic, vorbim despre o recalculare a câtorva milioane de pensii.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă susține o creștere a pensiilor cu 15%

„Este clar că această majorare va avea loc de la 1 ianuarie şi sunt convins că această decizie va fi luată în timp util astfel încât noi să reuşim să facem toate operaţiunile necesare şi nu vom avea nicio problemă şi pensionarii vor primi pensiile mărite fix cu 1 ianuarie 2023”, a mai declarat Baciu pentru sursa citată.

Săptămâna trecută, premierul Nicolae Ciucă a declarat că partidul va propune coaliției o creștere a pensiilor de 15%, în situația în care bugetul pe anul viitor va permite acest lucru.

ADVERTISEMENT
Tags: