ADVERTISEMENT
News

Când începe vaccinarea anti-COVID în România și câte persoane vor fi imunizate. Anunțul coordonatorului de campanie

Autor: Robert Cristea | 20.11.2020 | 12:26
Când începe vaccinarea anti-COVID în România și câte persoane vor fi imunizate. Anunțul coordonatorului de campanie
Cine sunt primii români care nu vor beneficia de vaccinul anti Covid-19. Anunț oficial. Sursa foto: hepta.ro

Coordonatorul de campanie pentru vaccinarea anti-COVID a precizat detalii importante legate de modul cum va decurge operațiunea, câte doze va primi România, dar și când ar putea începe procesul.

ADVERTISEMENT

”România va primi de la Comisia Europeană vaccin pentru 10,7 milioane de persoane. (…) Este posibil ca în a doua jumătate a lunii decembrie să înceapă procesul de distribuire a vaccinului în țările membre UE”, a spus Valeriu Gheorghiță într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Acesta a precizat câte doze vor exista inițial, dar și faptul că vaccinarea anti-COVID este ”gratuiă și voluntară”.

Vaccinarea anti-COVID. Câte doze va avea România până în ianuarie?

Prima tranșă va fi de aproximativ 1,2 milioane de doze de vaccin. Dacă nu vor exista aprobări pentru luna decembrie, iar primă tranșă de vaccin va ajunge în România în luna ianuarie, este posibil ca această cantitate să fie dublă, reportându-se pentru ianuarie cantitatea din decembrie.

ADVERTISEMENT

Dacă România va primi prima tranșă în luna ianuarie, ar fi vorba despre aproximativ 2,4 milioane de doze de vaccin.” – Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Medicul militar a precizat faptul că în procesul de vaccinare vor fi implicate ”instituții cheie din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne”. De asemenea, acesta a menționat unde vor fi făcute vaccinurile.

”Personalul medical va fi vaccinat în spitale. Celelalte categorii se vor putea vaccina la medicii de familie și la centre de vaccinare fixe și mobile.” – Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea anti-COVID este gratuită

”Vaccinul va fi gratuit pentru toată lumea. Este foarte important de știut că vaccinarea este gratuită și voluntară, după o informare prealabilă a persoanelor în ceea ce privește beneficiile și riscurile vaccinului.” – Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Unde va fi stocat vaccinul?

”Va exista un centru principal de recepție, vor fi centre regional și ulterior, descentralizat, centre locale de vaccinare în toată țara. Pentru centrul principal de recepție a vaccinului sunt luate în calcul mai multe scenarii, însă este foarte posibil ca acesta să fie Institutul Cantacuzino.”

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT