News

Când intră elevii în vacanța de iarnă. Structura anului școlar 2020-2021

11.12.2020 | 19:08
Cand intra elevii in vacanta de iarna Structura anului scolar 20202021
ADVERTISEMENT

Chiar dacă în viziunea multora școala din ultimele luni a semănat mai mult cu o vacanță, știm sigur că elevii sunt cu ochii cât cepele pe calendar și numără zilele până la Crăciun. Nu de alta, dar își doresc să uite, măcar pentru o perioadă, de grija lecțiilor.

Ei bine, având în vedere că 2020 este un an cu totul și cu totul special, structura anului școlar a suferit la rândul ei modificări importante, așa că semestrul I nu se va mai încheia odată cu sărbătorile de iarnă, ca anul trecut, ci va dura până în februarie.

ADVERTISEMENT

Și primăvara vine cu o veste care în mod cert îi va bucura nespus pe micuți. Întrucât Paștele Catolic și Paștele Ortodox pică anul acesta la date destul de îndepărtate, Ministerul Educației a hotărât ca aceștia să aibă nu una, ci două vacanțe.

Sărbătorile se apropie cu pași repezi. Când începe vacanța de iarnă

Conform calendarului întocmit de reprezentanții  instituției conduse de Monica Anisie, vacanța de iarnă începe anul acesta într-o miercuri, pe 23 decembrie, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului. Cu alte cuvinte, cursurile online (școlile sunt închise din cauza răspândirii noului coronavirus) se vor întrerupe marți, 22 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

După cele 19 zile (se întorc la cursuri pe 11 ianuarie), elevii vor avea parte, trei săptămâni mai târziu, de vacanța intersemestrială, care începe sâmbătă, 30 ianuarie 2021 și ține până duminică, 7 februarie 2021.

În conformitate cu ordinul de ministru privind aprobarea structurii anului şcolar 2020-2021, începând de miercuri, 22 decembrie 2020 şi până duminică, 10 ianuarie 2021, cei peste 3.000.000 de elevi din învăţământul preuniversitar sunt în vacanţa de iarnă.

ADVERTISEMENT

Cursurile primului semestru se vor relua luni, 11 ianuarie şi se vor încheia vineri, 29 ianuarie. Intervalul 30 ianurie – 7 februarie 2021 este alocat vacanţei intersemestriale ce precedă cursurile semestrului al II-lea”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Astfel, primul semestru are o durată de 17 săptămâni, iar cel de-al doilea debutează pe data de 8 februarie și se încheie pe 18 iunie 2021. Odată reluate cursurile, cei mici vor fi cu siguranță cu gândul la Sărbătorile Pascale.

ADVERTISEMENT

Au și de ce, pentru că îi așteaptă două vacanțe diferite, având în vedere că Paștele Catolic și cel Ortodox pică anul acesta la date destul de îndepărtate, după cum urmează:

  • De Paștele Catolic (4 aprilie) în perioada: 2 – 11 aprilie
  • De Paștele Ortodox (2 mai) în perioada: 30 aprilie – 9 mai

Programul național ‚‚Școala Altfel’’ se va desfășura în perioada 5 octombrie 2020 – 4 iunie 2021, pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare rămâne la latitudinea fiecărei unități de învățământ în parte.

Vacanța de vară începe la 18 iunie 2021, următorul an școlar, 2021-2022, urmând să înceapă la o dată din septembrie 2021 care nu a fost încă stabilită. Până atunci, elevii și profesorii vor mai avea o zi liberă de 1 iunie 2021, Ziua Copilului (cade într-o zi de marți).

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 4 iunie 2021. Bacalaureatul începe la 14 iunie, cu probele orale și continuă din 28 iunie cu probele scrise. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 5 iulie.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri. Elevii de clasa a VIII-a încep examenul de Evaluare națională în 22 iunie, iar rezultatele sunt așteptate în 29 iunie.

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!