News

Când intră în vigoare noua lege a Educației. Anunțul oficial al ministrului Cîmpeanu

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat când ar putea fi gata noua lege a Educației. Oficialul a spus că proiectul România Educată va juca un rol important în acest act.
11.04.2022 | 21:11
Cand intra in vigoare noua lege a Educatiei Anuntul oficial al ministrului Cimpeanu
Ministrul Sorin Cîmpeanu, anunț important în legătură cu noua lege a Educației. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Noua lege a Educației, promisă de ministrul Sorin Cîmpeanu în mai multe rânduri, ar putea intra în vigoare în toamna acestui an.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, anunț important în legătură cu noua lege a Educației

În debutul lui 2022, ministrul Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că România va avea o nouă lege a Educației anul acesta.

ADVERTISEMENT

Oficialul spunea că, printre componentele sale, se vor regăsi burse atractive pentru elevi, atribuite după criterii clare ”care să nu se mai schimbe de la an la an”, facilități, inclusiv bănești, pentru prevenirea abandonului școlar, transport ”cu adevărat gratuit”, educație pentru mediu.

Cîmpeanu a revenit, în această săptămână, cu precizări legate de planurile sale legislative din Învățământ.

ADVERTISEMENT

Ministrul a spus că Legea învățământului preuniversitar, legea învățământului universitar și statutul cadrului didactic sunt cele trei mari proiecte legislative pe care le are în plan.

Întrebat la o conferință online când vor intra în vigoare, acesta a spus ”anticipez că cel mai rapid ar trebui să intre în vigoare în septembrie 2022, cel mai târziu în septembrie 2023”, conform EduPedu.

ADVERTISEMENT

În ianuarie, Cîmpeanu a mai vorbit despre două legi ale educației, una pe preuniversitar și a doua pe universitar, în ianuarie 2022. ”Noi va trebui să avem o nouă lege a educației, cel mai probabil o lege a învățământului superior, separat de o lege a învățământului preuniversitar”, a spus Cîmpeanu pe 24 ianuarie, notează sursa citată.

Proiectul România Educată, rol important în noua lege a Educației

Ministrul Cîmpeanu a adăugat că în noua lege a Educației ”trebuie să fie cuprinse toate concluziile proiectului România Educată”.

ADVERTISEMENT

”În această lege, trebuie să fie cuprinse toate concluziile proiectului România Educată, care a făcut obiectul unor dezbateri largi într-o perioadă lungă de timp.

Vor trebui să fie cuprinse așteptările de la sistemul de învățământ care avea foarte multe probleme cronice înainte de criza sanitară și care au fost amplificate enorm de criza sanitară”, a mai spus Cîmpeanu, în debutul anului.

ADVERTISEMENT