News

Când intră pe card voucherele de 250 de lei pentru alimente. Ce anunţ au făcut guvernanţii pentru milioane de români înainte de Paște

Voucherele pentru alimente vor fi încărcate mai devreme cu cea de-a doua tranșă. Beneficiarii vor primi banii înainte de Paște
24.03.2023 | 08:30
Cand intra pe card voucherele de 250 de lei pentru alimente Ce anunt au facut guvernantii pentru milioane de romani inainte de Paste
Ministrul Boloș a anunțat când va fi încărcată pe card a doua tranșă a ajutorului pentru alimente Sursa foto: Facebook Marcel Boloș
ADVERTISEMENT

Cei peste 2,4 milioane de români care primesc ajutorul pentru alimente din fonduri europene vor primi pe card cea de-a doua tranșă a acestui ajutor în Săptămâna Mare, a anunțat ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş.

Când intră pe card voucherele de 250 de lei pentru alimente

”Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri (miercuri n.r.), a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. (…)

ADVERTISEMENT

În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…)  Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a anunțat Marcel Boloș, citat de Agerpres.

Miercuri, guvernul a aprobat un memorandum referitor la acordarea tranșei a VI-a a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei, stabilind că plăţile vor putea fi efectuate în perioada 10 – 13 aprilie.

ADVERTISEMENT

A început distribuirea pachetelor cu alimente

Titularul portofoliului de la MIPE a asistat la începerea distribuției unei noi tranşe de pachete cu alimente pentru persoanele vulnerabile la depozitul Oltina din orașul Urlați.

”Suntem în depozitul de pachete alimentare din Urlaţi. Aici avem cea mai mare capacitate din ţară, de 400.000 de pachete alimentare. Acestea sunt de câte 25 de kilograme, fiind tranşa a şasea pe care noi o derulăm în prezent.

ADVERTISEMENT

Pachetul conţine în mare parte produse româneşti, de la făina de grâu, până la cea de mălai, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, gem, dulceaţă (…), precum şi compoturi care sunt, de asemenea, produse româneşti.

Fiecare tranşă are câte 30.000 de tone de alimente pe care le derulăm şi din depozitul din Urlaţi pleacă azi (joi n.r.) pachete alimentare (…) spre şase judeţe – Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Dolj (…)

ADVERTISEMENT

1.188.000 de persoane sunt beneficiare ale acestui program pe care noi îl derulăm pe fondurile europene pe care România le are alocate pentru perioada de programare 2014-2020”, a precizat ministrul Boloş.

Marcel Boloș a precizat că dacă aceste produse ar fi cumpărate de la raft, ar costa în jur de 390 de lei, în timp ce valoarea de licitaţie a pachetului este de 190 de lei.

ADVERTISEMENT