News

Când intră primii bani în țară după ce Comisia Europeană a aprobat bugetul. România a obținut o sumă importantă

21.07.2020 | 10:45
Cand intra primii bani in tara dupa ce Comisia Europeana a aprobat bugetul Romania a obtinut o suma importanta
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune când intră primii bani în țară după ce Comisia Europeană a aprobat bugetul. Vă reamintim că, în urma negocierilor, România trebuie să primească o sumă importantă.

Aproape 80 de miliarde de euro ne-au fost repartizați, bani care vor intra eșalonat. Aceștia trebuie folosiți pentru creșterea economică a țării.

ADVERTISEMENT

De altfel, chiar Comisia Europeană a anunțat că unele măsuri cheie care urmează să fie finanțate în cadrul UE pentru Next Generation EU, cum ar fi sprijinul sporit acordat statelor membre și regiunilor cele mai afectate, trebuie să înceapă cât mai curând posibil.

Când beneficiază România de primii bani de la UE

Se întâmplă lucrul acesta, pentru că cetățenii și companiile se bazează pe sprijinul UE, un sprijin care în ultima perioadă s-a cam lăsat așteptat.

ADVERTISEMENT

Pentru a debloca investiții de 11,5 miliarde de euro deja în 2020, Comisia a propus o modificare a bugetului său, prin proiectul de buget rectificativ 6, împreună cu modificări vizate la bugetul actual pe termen lung.

Acest proiect urmează să fie aprobat de Parlamentul European și de Consiliu și apoi să fie pus în aplicare cât mai rapid posibil.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm totuși la bugetul UE revizuit și aprobat după mai multe zile și nopți de negocieri, atunci lucrurile sunt cât se poate de clare.

Primii bani de care România poate beneficia ar putea să intre în țară chiar de la 1 ianuarie 2021. Comisia a anunțat că lucrează cu Parlamentul European și cu statele membre din Consiliu pentru atingerea acestui obiectiv.

ADVERTISEMENT

Sunt câteva domenii importante în care antreprenorii ar putea să dea lovitura. De la IT până la agricultură, românii pot încasa sume frumoase dacă vor avea proiecte care să atragă.

ADVERTISEMENT
Tags: