Fotbal intern

Când introducem VAR? Faze controversate pe bandă rulantă la FCSB – U Craiova. Ce spunea Vassaras într-un interviu FANATIK

31.03.2019 | 22:01
Cand introducem VAR Faze controversate pe banda rulanta la FCSB  U Craiova Ce spunea Vassaras intrun interviu FANATIK
ADVERTISEMENT

FCSB – U Craiova a adus în prim-plan o mulțime de faze controversate. După ce Hora a deschis scorul în minutul 8, oltenii au primit o lovitură de la 11 metri în minutul 22, după un fault făcut de Teixeira. 

Faze controversate pe bandă rulantă la FCSB – U Craiova

Deși faza a părut la prima vedere una controversată, pe reluări s-a putut vedea că Hațegan a procedat corect, iar fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a confirmat verdictul său, spunând în pauza jocului că penalty-ul a fost indiscutabil.

ADVERTISEMENT

În minutul 30, Man a marcat pentru FCSB, aflându-se într-o poziție de ofsaid, însă mingea a venit din piciorul unui apărător al Craiovei. Chiar și așa, Crăciunescu a lămurit lucrurile și a spus că golul trebuia anulat, deoarece jucătorul Craiovei nu a avut intenția de a pasa, ci mingea l-a lovit întâmplător.  „Pe jucătorii Craiovei i-a lovit mingea, nu au pasat ei. A fost clar ofsaid. Decizia corectă era ofsaid și anularea golului” – a spus Ion Crăciunescu la Digisport.

O fază controversată am avut și la golul 2 marcat de Craiova, în minutul 45+2, când Cicâldău a egalat pentru olteni. În opinia lui Crăciunescu, și acest gol trebuia anulat:  „Cicâldău vine din spate, îi pune brațul în spate lui Benzar. Chiar dacă Benzar cade ușor, aceasta nu a fost o luptă corp la corp, a fost fault” – a spus Ion Crăciunescu la Digisport.

ADVERTISEMENT

În minutul 50, Florin Tănase a solicitat o lovitură de pedeapsă după o intrare energică a lui Donkor asupra sa, dar Hațegan a lăsat jocul să continue.

Fără îndoială, cel mai controversat moment a avut loc în minutul 55, când Romario Benzar a marcat pentru 3-2. Sebastian Gheorghe a ridicat fanionul, iar reușita s-a anulat într-un târziu, după ce crainicul stadionului apucase să anunțe marcatorul. Gheorghe a considerat că Benzar se afla într-o poziție de ofsaid, care nu s-a văzut însă și pe reluări.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, grecul Kyros Vassaras, șeful arbitrilor din România, a declarat că sistemul VAR nu este simplu de implementat, fiind nevoie de o perioadă de pregătire de șase luni. În luna octombrie a anului trecut, Gino Iorgulescu, președintele LPF, anunța că intenționează să introducă sistemul VAR în play-off, la cel mai important meci din fiecare etapă.