News

Când îşi poate vedea Elena Udrea fetiţa, după ce a fost condamnată la închisoare în dosarul Gala Bute: ”Va avea regim de maximă siguranță”

Elena Udrea, condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, va avea o mulțime de restricții, iar cea mai dureroasă va fi pentru ea cea legată de momentele în care își poate vedea fetița.
07.04.2022 | 15:35
Cand isi poate vedea Elena Udrea fetita dupa ce a fost condamnata la inchisoare in dosarul Gala Bute Va avea regim de maxima siguranta
Elena Udrea, condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, va avea o mulțime de restricții, iar cea mai dureroasă va fi pentru ea cea legată de momentele în care își poate vedea fetița.
ADVERTISEMENT

Elena Udrea a fost condamnată în dosarul Gala Bute, iar acum, conform deciziei magistraților, trebuie să meargă să se predea pentru a-și ispăși cei șase ani de închisoare cu executare pe care i-a primit. FANATIK a consultat un avocat strălucit, pe Raluca Pană, pentru a afla ce restricții va avea Elena Udrea pe perioada încarcerării și când își va putea vedea fetița.

Când își va putea vedea Elena Udrea fetița?

În exclusivitate pentru FANATIK, avocatul Raluca Pană ne-a dezvăluit că Elena Udrea va avea parte de o serie de restricții de-a lungul perioadei în care va fi închisă. ”Elena Udrea va avea regim de maximă siguranță în primul an al încarcerării.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că va avea și o serie de restricții. Va putea lucra doar la interior, în penitenciar, adică la bibliotecă sau la bucătărie. Trebuie însă precizat că sunt puține asemenea locuri raportat la numărul total de deținuți”, ne-a spus avocatul Raluca Pană.

Cu toate acestea, dacă va avea comportament exemplar, Elena Udrea nu va suferi la capitolul ”vizite”  de-a lungul perioadei petrecute în închisoare, urmând să își poată vedea fetița pe care o are alături de Adrian Alexandrov.

ADVERTISEMENT

”Dacă nu este nou-născut copilul, va avea voie să vină în vizitele normale”, ne-a precizat Raluca Pană, avocatul consultat de FANATIK. Iar cum Eva Maria, fetița Elenei Udrea și a lui Adrian Alexandrov are deja trei ani împliniți – micuța fiind născută pe 20 septembrie 2018 – va avea voie să își viziteze mama regulat.

”Va putea primi vizite o dată pe săptămână”, ne-a explicat avocatul Raluca Pană. Pe de altă parte, Elena Udrea va avea, cel puțin în primul an de detenție, multe alte restricții. ”Va avea dreptul doar de câteva ore la aer, iar celula va fi închisă permanent”, ne-a mai precizat avocatul.

ADVERTISEMENT

Eliberarea Elenei Udrea depinde de ce face în penitenciar

Condamnată la șase ani de închisoare cu executare, Elena Udrea va petrece destul de mult timp în spatele gratiilor, chiar și în cazul în care va reuși să obțină o eliberare condiționată.

”Eliberarea unui deținut depinde de mulți factori. Liberarea condiționată depinde de faptul dacă va avea activitate în detenție, dacă va avea loc de muncă, dacă va participa la cursuri etc, toate acestea fiind considerate zile de executare.

ADVERTISEMENT

În orice caz, cum ajunge în penitenciar, comisia va stabili prima dată la care va putea cere liberarea condiționată. Dar, în cazul Elenei Udrea, probabil că undeva la patru ani va fi stabilită data de liberare, trebuie însă calculat în funcție de toți factorii care influențează acest lucru”, a mai precizat, pentru FANATIK, avocatul Raluca Pană.

Elena Udrea, condamnare definitivă în dosarul Gala Bute

Completul format din judecătorii Hermina Iancu, Oana Burnel, Anca Alexandrescu, Ioana Ilie si Dan Enescu a respins astăzi, 7 aprilie 2022, ca nefondate, contestațiile în anulare din dosarul „Gala Bute”: ”Respinge ca nefondate contestațiile în anulare ale PICCJ și ale condamnaților împotriva Deciziei 93 din 2018 a ICCJ. Cu opinie separata, în sensul admiterii contestațiilor în anulare a PICCJ și ale condamnaților”. 

Elena Udrea va avea de executat șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, condamnare primită fiind definitivă. Ea fusese condamnată, la începutul anului 2018, la închisoare, în acel moment luând decizia să fugă în Costa Rica, acolo unde, în toamna acelui an, a și adus-o pe lume pe Eva Maria, fetița ei și a lui Adrian Alexandrov, actualul său partener de viață.

Alături de Elena Udrea au mai fost condamnați și fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja (5 ani cu executare), asistentul fostului ministru al Turismului, Ștefan Lungu (un an și jumătate cu suspendare), Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea (3 ani cu executare).

Cine sunt judecătorii care au decis ca Elena Udrea să intre în închisoare pentru 6 ani

Hermina Iancu

  • în 2009, Hermina Iancu a fost desemnată președinte al Biroului Electoral Central (BEC). Judecătoarea a refuzat să-l condamne pe Adrian Năstase în dosarul Zambaccian, dar a făcut parte din completul care, în mai 2021, l-a achitat definitiv pe Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care fostul premier era acuzat de mărturie mincinoasă.

Oana Burnel

  • În 2021, judecătoarea Oana Burnel făcea parte din completul care a decis începerea procesului pe fond în dosarul Romgaz, în care inculpați erau Ioan Niculae și Adriean Videanu. ”Față de judecătoarea Ilie, magistrații Burnel și Pistol au exclus toate probele culese de DIICOT cu SRI pe mandat de siguranță națională (MSN), în baza deciziei 55 a CCR din 2020. Anul trecut, CCR a decis că interceptările făcute de SRI pe MSN – adică în baza unei proceduri de culegere de informații, nu de probe – nu pot fi folosite ca probe în procesul penal întucât inculpații nu au o procedură legală clară privind contestarea obținerii acestor probe”, nota g4media despre decizia luată și de judecătoarea Oana Burnel.
  • În martie 2022, Oana Burnel făcea parte din completul ÎCCJ care îi condamna la închisoare cu executare pe mai mulți foști demnitari. ”Judecatoarele ICCJ Simona Encean, Oana Burnel si Simona Cirnaru au dat numai pedepse cu executare in dosarul ex-ministrului de Finante Sebastian Vladescu: 8 ani si 6 luni pentru Vladescu, 7 ani pentru fostul sef Eximbank Ionut Costea, 4 ani si 3 luni pentru ex-deputatul Cristian Boureanu si 5 ani si 6 luni pentru fostul secretar de stat Constantin Dascal”.

Anca Alexandrescu

  • Are în CV câteva dosare mediatizate. A făcut parte din completul care l-a achitat pe doctorul Răzvan Trancă, acuzat că ar fi violat şi aruncat o fată, pe Andreea Mocanu, de la etajul 6, în 2010. Apoi, în 2013, a trimis spre rejudecare dosarul multimilionarului Maricel Păcuraru: împreună cu Simona Encean, a observat că judecătorul Mihai Malaliu de la Tribunalul Bucureşti copiase cuvânt cu cuvânt rechizitoriul DNA în sentinţa prin care afaceristul fusese condamnat.
  • În 2014, alături de judecătoarea Codruța Strâmb, a decis condamnările din celebrul ”Dosar al Transferurilor”.

–     Cristi BORCEA         6 ani și 4 luni

–     Ioan BECALI             6 ani și 4 luni

–     Victor BECALI          4 ani și 8 luni

–     George COPOS      3 ani și 8 luni

–     Mihai STOICA          3 ani și 6 luni

–     Gigi NEȚOIU              3 ani și 4 luni

–     Jean PĂDUREANU  3 ani și 4 luni

–     Gică POPESCU       3 ani, o lună și 10 zile.

Ioana Ilie

  • Alina Ioana Ilie a făcut parte din Completul de 5 judecători (alături Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitrascu) care l-a condamnat definitiv, în iunie 2012,  pe Adrian Năstase, în dosarul “Trofeul Calităţii”, la doi ani de închisoare cu executare.
  • Alina Ioana Ilie a făcut parte și din Completul de 5 judecători care l-a condamnat definitiv, în februarie 2013,  pe Gigi Becali – 3 ani de închisoare cu suspendare- în dosarul “Sechestrării hoţilor de maşini”.
  • Alina Ioana Ilie a făcut parte din Completul de 5 judecători care l-a condamnat definitiv la 1 an  de închisoare cu supendare pe fostul membru CSM, judecătorul Adrian Toni Neacşu.
  • Alina Ioana Ilie a făcut parte din completul care a decis condamnarea definitivă, în iunie 2013, a  fostului procuror Maximilian Bălăşescu la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.
  • Alina Ioana Ilie a făcut parte din completul care a decis condamnarea, în iunie 2012, a lui Corneliu Iacobov, la 7 ani de închisoare, în dosarul “Rafo- Carom”.

Dan Enescu

  • Judecătorul Dan Andrei Enescu a pus cruce – la cererea Parchetului General – plângerii privind modul în care actualul Președinte al României Klaus Iohannis a dobândit cu acte false și a exploatat vreme de 14 ani mai multe imobile în Sibiu, uzurpând calitatea de reprezentant al statului român în procesele civile în care a fost deposedat de imobile.
  • În 2021, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins contestația în anulare în dosarul ”Ferma Băneasa”. Inculpații rămân astfel cu pedepsele primite în decembrie 2020. Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Dan Enescu, Alexandru Rus și Maricela Cobzariu.
ADVERTISEMENT