Fotbal intern

Când joacă CFR Cluj primul meci în preliminariile Champions League 2019 – 2020

13.05.2019 | 00:54
Cand joaca CFR Cluj primul meci in preliminariile Champions League 2019  2020

CFR Cluj este noua campioană a României după ce a obținut rezultatul de care avea nevoie în partida jucată pe teren propriu cu U Craiova. Ardelenii au câștigat titlul pentru al doilea sezon la rând, performanță unică în istoria clubului. 

Când joacă CFR Cluj primul meci în preliminariile Champions League 2019 – 2020

Pentru băieții lui Dan Petrescu urmează acum o vacanță, iar apoi încep pregătirile pentru preliminariile Ligii Campionilor. Cu un coeficient de 3.000, mai slab chiar și decât cel al campioanei Maltei, Valletta, CFR nu va fi cap de serie în niciun tur din Champions League.

CFR Cluj joacă în Champions League 2019 – 2020 chiar din turul 1 preliminar. Când are loc primul meci

Aventura ardelenilor în această competiție va începe oficial pe 9-10 iulie 2019, atunci când sunt programate manșele tur din primul tur preliminar. Returul va avea loc o săptămână mai târziu, pe 16-17 iulie. Dacă va avea ghinion, CFR ar putea da peste o echipă precum Celtic, însă mai mari sunt șansele să înfrunte o echipă accesibilă, precum campioana Macedoniei, a Țării Galilor sau a Lituaniei. Interesant este că ardelenii își pot întâlni și coșmarul din Europa League, Dudelange urmând a fi cap de serie la tragerea la sorți programată pe 18 iunie.

CFR Cluj a castigat cel de-al patrulea titlu de campioana din istoria clubului
CFR Cluj a castigat cel de-al patrulea titlu de campioana din istoria clubului

CFR Cluj a fost eliminată anul trecut de Malmo din preliminariile Ligii Campionilor, Edward Iordănescu fiind demis după eșecul suferit în tur cu 0-1 pe teren propriu. La retur, cu Antonio Conceicao pe banca tehnică, CFR a remizat 1-1. Apoi, în play-off-ul Europa League, campioana României a pierdut fără drept de apel dubla manșă cu cea mai tare echipă din Luxemburg, Dudelange.

CFR Cluj nu a avut însă doar rezultate rușinoase în cupele europene. Deține recordul de puncte făcute de o echipă românească într-o grupă de Liga Campionilor și se laudă cu victorii pe Olimpico împotriva Romei, respectiv pe Old Trafford împotriva lui Manchester United.