Sport

Când joacă FCSB, CFR Cluj şi Universitatea Craiova în play-off-ul Conference League! UEFA a anunţat orele de start

UEFA a stabilit orele la care vor juca FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova în play-off-ul Conference League, cu Viking, Maribor, respectiv Hapoel Beer Sheva.
12.08.2022 | 14:59
Cand joaca FCSB CFR Cluj si Universitatea Craiova in playofful Conference League UEFA a anuntat orele de start
FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova luptă pentru calificarea în grupele Conference League. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova s-au calificat în play-off-ul Conference League, unde vor întâlni Viking, respectiv Maribor și Hapoel Beer Sheva.

La ce oră joacă FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova meciurile din play-off-ul Conference League

Universitatea Craiova este prima echipă care intră în luptă. Meciul tur de pe teren propriu cu Hapoel Beer Sheva se va disputa la Severin, joi, 18 august, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT

Campioana României, CFR Cluj merge în Slovenia, pentru meciul cu Maribor, iar echipa lui Dan Petrescu va juca de la ora 21:15.

FCSB este ultima echipă românească care va evolua în play-off-ul UEFA Conference League. Pe Arena Naţională se așteaptă o asistență numeroasă la meciul tur cu norvegienii de la Viking, care va avea loc de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Veste proastă pentru microbiștii din România. Când se joacă meciurile retur ale echipelor românești din Conference League

Din păcate pentru microbiștii și pentru suporterii neutri, FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj își vor disputa meciurile retur la aceeași oră. Așa că telespectatorii vor avea o alegere greu de făcut.

Meciurile retur cu Maribor, Hapoel Beer Sheva și Viking se vor disputa joi, 25 august, de la aceeași oră: 20:00.

ADVERTISEMENT

Seară aproape perfectă pentru coeficientul UEFA al României

Calificarea celor de la FCSB, Universitatea Craiova și CFR Cluj a contribuit masiv la coeficientul UEFA al României. Până acum acesta era de 1,875 de puncte, iar cele trei victorii ale echipelor românești au adăugat puncte importante la coeficientul de țară pentru sezonul 2022-2023.

Fiecare victorie în Conference League este premiată cu 1.000 de puncte. Cele 3.000 de puncte au fost împărțite la patru, astfel la coeficientul total vor fi adăugate 0,750 de puncte, ceea ce duce totalul la 2,625 de puncte pentru acest sezon.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj, singura echipă care ar putea fi în urna capilor de serie la tragerea la sorți pentru grupele Conference League

CFR Cluj este echipa din România cu cel mai bun coeficient: 19,500. Campioana României ar putea fi în urna capilor de serie în cazul în care se va califica în grupe. Cu condiția ca două echipe din nouă cu un punctaj mai bun să nu se califice.

Rareș Ilie și OGC Nice ar putea da o mână de ajutor CFR-ului, în cazul în care îi vor elimina pe cei de la Maccabi Tel Aviv (24,500), în timp ce Anderlecht are prima șansă cu Young Boys Berna (37,000), o echipă de asemenea cu cofiecient superior ardelenilor.

FCSB are un coeficient de 17,500, sub cel al lui CFR Cluj. Astfel, o eventuală eliminare a campioanei i-ar putea ajuta. Cu toate acestea, șansele ca echipa lui Nicolae Dică să fie cap de serie sunt destul de mici. Cei de la FCSB trebuie să fie cu ochii pe meciurile Molde (19,000) – Wolfsberger AC și Apoel (18,000) – Djurgårdens.

ADVERTISEMENT