Sport

Când joacă FCSB dubla manşă cu DAC Dunajska Streda din turul 3 din Conference League. Ce avantaj au roş-albaştrii

FCSB o va înfrunta pe DAC Dunajska Streda în turul 3 preliminar al Conference League. Conform forului european meciurile se vor disputa în prima jumătate a lunii august.  
29.07.2022 | 00:01
Cand joaca FCSB dubla mansa cu DAC Dunajska Streda din turul 3 din Conference League Ce avantaj au rosalbastrii
FCSB o va înfrunta pe Dunajska Streda în turul 3 preliminar al Conference League. Meciurile sunt programate în prima jumătate a lunii august. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FCSB are un început slab de sezon, dar instalarea lui Nicolae Dică pe banca tehnică, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, a readus, în parte, optimismul în rândul roș-albaștrilor. Obiectivul este calificarea în grupele Conference League.

Meciul decisiv dintre FCSB și Dunajska Streda se joacă la București

Vicecampioana României pornește cu prima șansă în duelul cu Dunajska Streda din runda a treia preliminară din Conference League.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă roș-albaștrii gâfâie în acest debut de sezon, valoarea individuală a jucătorilor lui Nicolae Dică ar trebui să fie unul dintre principalele atuuri ale roș-albaștrilor.

În plus, aceștia mai au un avantaj deloc de neglijat. Conform programului anunțat de forul european de fotbal, primul meci dintre cele două oponente se va juca în Slovacia.

ADVERTISEMENT

Turul este programat la Dunajska Streda, miercuri, pe 3 august, de la ora 21:30 (ora României). Returul se va juca 8 zile mai târziu, pe 11 august, de la ora 20:30. partida va fi găzduită de „Arena Națională” din București,

FCSB e favorită în dubla cu Dunajska Streda

Un alt amănunt care ar trebui să încline balanța în favoarea echipei lui Nicolae Dică este diferența de valoare dintre cele două loturi. Concret, tehnicianul roș-albaștrilor are la dispoziție un lot de trei ori mai valoros decât al ocupantei locului 4 în precedenta ediție a campionatului din Slovacia.

ADVERTISEMENT

33.600.000 de euro este valoarea lotului echipei FCSB, conform transfermarkt, în timp ce jucătorii lui Dunajska Streda sunt evaluaţi la 11.730.000 de euro.

Lotul slovacilor este unul foarte tânăr, media de vârstă fiind de doar 23,4 ani.  Cel mai scump jucător este mijlocașul central maghiar Zsolt Kalmar, care este și căpitanul echipei. Acesta este evaluat la 800.000 de euro și este în același timp unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul antrenat de Adrian Gula.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când FCSB a evoluat în faza grupelor unei competiții continentale intercluburi s-a întâmplat în sezonul 2017/2018 când echipa era pregătită de actualul tehnician, Nicolae Dică. Atunci roș-albaștrii s-au calificat în 16-imile Ligii Europa unde au fost eliminați de Lazio Roma.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,87 este cota pentru „1 solist” la FCSB –FC U Craiova 1948 . Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT