Sport

Când joacă FCSB în turul 2 preliminar al Conference League! Returul cu Saburtalo Tbilisi, la aceeași oră cu Universitatea Craiova – Vllaznia

FCSB a ratat la mustață titlul în precedentul sezon de SuperLiga și va juca în turul 2 preliminar din UEFA Europa Conference League. Clubul lui Gigi Becali are ca obiectiv calificarea în grupe.
15.07.2022 | 13:55
Cand joaca FCSB in turul 2 preliminar al Conference League Returul cu Saburtalo Tbilisi la aceeasi ora cu Universitatea Craiova  Vllaznia
FCSB va juca cu FC Saburtalo Tbilisi în turul 2 preliminar din UEFA Europa Conference League. FOTO: Facebook FCSB
ADVERTISEMENT
15-07-2022
10:56

UEFA a anunţat datele de disputare ale meciurilor din turul 2 preliminar al Conference League

Vineri, după ce s-a stabilit programul definitiv pentru turul 2 preliminar al Conference League, UEFA a anunţat orele de disputare ale meciurilor în care sunt implicate CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova şi Sepsi Sfântu Gheorghe.

Astfel, meciurile din prima manşă a turului 2 preliminar al Conference League se vor juca pe 21 iulie şi au următorul orar:

  • Saburtalo Tbilisi – FCSB (ora 19:00)
  • CFR Cluj – Inter Club d’Escaldes (ora 20:30)
  • Sepsi Sfântu Gheorghe – Olimpija Ljubljana (ora 21:00)
  • Vllaznia – Universitatea Craiova (ora 22:00)

În manşa retur, CFR Cluj va juca marţi, 26 iulie, în timp ce FCSB, Sepsi Sfântu Gheorghe şi Universitatea Craiova sunt programate pentru joi, 28 iulie.

  • Inter Club d’Escaldes – CFR Cluj (ora 20:00)
  • FCSB – Saburtalo Tbilisi (20:30)
  • Universitatea Craiova – Vllaznia (ora 20:30)
  • Olimpija Ljubljana – Sepsi Sfântu Gheorghe (ora 20:00)

FCSB este ultima echipă din România care a jucat în grupele UEFA Champions League, în sezonul 2013-2014. Cea mai tare competiție intercluburi din lume este acum extrem de departe, având în vedere că roș-albaștrii nu mai câștigă de șapte ani campionatul. Până să-i îndeplinească din nou visul lui Gigi Becali, vicecampioana vrea să profite de oportunitatea numită Conference League, acolo unde va întâlni un adversar facil în turul 2 preliminar.

Când este programată dubla dintre FCSB și FC Saburtalo Tbilisi din turul 2 preliminar al Conference League

Joi, 14 iulie, fotbaliștii și staff-ul de la FCSB au stat cu sufletul la gură pentru a afla cu cine va juca vicecampioana în turul 2 preliminar din UEFA Europa Conference League. Gruzinii de la Saburtalo Tbilisi  au câștigat dramatic dubla cu albanezii de la FK Partizani.

ADVERTISEMENT

Viitoarea adversară a celor de la FCSB a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de primul tur preliminar al Conference League. Partizani a câștigat cu 1-0 în Georgia, dar Saburtalo și-a luat revanșa la retur. La finalul celor 120 de minute care s-au jucat la Tirana, s-au executat șapte serii de penalty-uri, dintre care gruzinii au ratat două, cu unul mai puțin decât formația albaneză, și astfel ei vor da piept cu roș-albaștrii.

Locul 4 în ultima ediție de campionat, Saburtalo Tbilisi s-a calificat în Conference League deoarece a reușit să câștige Cupa Georgiei pentru a doua oară în istorie. În ceea ce o privește pe FCSB, ajunsă aici după ce a terminat a doua în SuperLiga, echipa lui Toni Petrea s-a mai duelat o singură dată cu o formație gruzină.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla în 2013, când roș-albaștrii aveau să se califice în play-off-ul UEFA Champions League. Antrenată atunci de Laurențiu Reghecampf, care îl avea „secund” pe Petrea, FCSB a înfruntat-o pe Dinamo Tbilisi, pe care a eliminat-o după 2-0 în Georgia și 1-1 pe Național Arena.

Manșa tur a dublei cu Saburtalo Tbilisi din turul 2 preliminar al UEFA Europa Conference League se va juca în Georgia, pe 21 iulie, în timp ce returul este programat o săptămână mai târziu, pe 28 iulie, pe Național Arena. Nu mai urmează decât ca UEFA să anunțe orele de start pentru cele două partide.

ADVERTISEMENT

Programul lui FCSB:

  • FCSB – U Cluj (17 iulie, SuperLiga)
  • Saburtalo Tbilisi – FCSB (21 iulie, prima manşă din turul 2 preliminar Conference League)
  • Rapid – FCSB (24 iulie, SuperLiga)
  • FCSB – Saburtalo Tbilisi (28 iulie, a doua manșă din turul 2 preliminar Conference League)

Saburtalo Tbilisi, de aproape nouă ori mai ieftină decât FCSB

Cu un lot cotat de transfermarkt.com la 34,08 milioane de euro, FCSB ar trebui să defileze cu gruzinii, care au o cotă de piață de numai 4,21 milioane de euro. Cei mai scumpi doi fotbaliști ai vicecampioanei României, Darius Olaru și Florin Tănase, evaluați fiecare la 5,5 milioane de euro, sunt mai scumpi decât toată echipa antrenată de Lasha Nozadze.

ADVERTISEMENT

Cel mai valoros fotbalist al lui Saburtalo Tbilisi este Iuri Tabatadze (22 de ani), cotat de transfermarkt.com la 450 de mii de euro. Gruzinul joacă mijlocaș stânga, are patru selecții la prima reprezentativă și a marcat deja trei goluri și a oferit patru assist-uri în noua ediție de Crystalbet Erovnuli Liga.

Aflată la a patra ei participare în cupele europene, FC Saburtalo a obținut cea mai bună performanță a ei în sezonul 2019-2020, când a ajuns până în turul 3 preliminar din Europa League, dar a fost eliminată de Ararat-Armenia.

  • 25453 de locuri este capacitatea arenei Mikheil Meskhi Stadium, pe care gruzinii joacă meciurile de casă
  • 4,21 milioane de euro este cota de piață a lotului lui Saburtalo Tbilisi, conform transfermarkt.com
  • 4 ani au trecut de la ultima participare a celor de la FCSB în grupele unei competiții europene

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,60 este cota pentru „peste 3,5 goluri” la FCSB – U Cluj. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT