Fotbal intern

Când joacă România la Campionatul European de tineret! „Tricolorii” au șanse la prima urnă

18.11.2020 | 00:20
Cand joaca Romania la Campionatul European de tineret Tricolorii au sanse la prima urna
ADVERTISEMENT

Se știe deja când joacă România la Campionatul European de tineret. Competiția va avea loc în martie 2021, iar „tricolorii” își vor afla adversarii în data de 10 decembrie a acestui an.

Încă nu se cunosc urnele din care vor fi extrase echipele pe care elevii lui Adi Mutu le vor înfrunta, însă criteriile în baza cărora se vor stabili acestea ar putea să ne avantajeze.

ADVERTISEMENT

La precedenta prezență la un astfel de turneu, România a reușit să ajungă până în semifinale, în 2019, după ce a câștigat o grupă din care au mai făcut parte Franța, Anglia și Croația.

Când are loc tragerea la sorţi pentru Campionatul European

Deși s-a calificat greu la EURO 2021, în chiar ultima etapă, după o remiză scoasă la Ploiești, împotriva Danemarcei, România va juca, totuși, la încă un turneu final. Ajutați și de jocul rezultatelor, elevii lui Adrian Mutu se vor putea face remarcați în cadrul turneului care se va disputa în vara anului 2021 în Ungaria și Slovenia.

ADVERTISEMENT

Competiția este programată să înceapă în data de 24 martie 2021 și se va încheia pe 6 iunie 2021, dacă totul va merge conform planului. Programul se anunță a fi unui destul de ciudat, cu grupele programate să se desfășoare în perioada 24 – 31 martie. Ulterior, va urma o pauză lungă de nu mai puțin de două luni.

Pe data de 10 decembrie ne aflăm adversarele de la Euro

Competiția se va relua cu fazele finale ce vor avea loc între 31 mai și 6 iunie. Aspectul bizar al programului a fost cauzat de faptul că turneul a trebuit regândit ca urmare a influenței nefaste a pandemiei de coronavirus. În condiții normale, competiția era programată pentru perioada 9 – 26 iunie 2021, însă ca urmare a amânării Euro 2020, competiția destinată echipelor mari, și acest turneu a trebuit reorganizat.

ADVERTISEMENT

Din fericire pentru România, naționala va fi prezentă în cadrul competiției și își va afla adversarii din grupe în data de 10 decembrie, atunci când va avea loc tragerea la sorți, la Nyon, în Elveția.

Ce țări mai participă și cum se stabilesc urnele

Se știu deja toate echipele calificate la Euro 2021, iar alături de România și de gazdele Ungaria (grupa A) și Slovenia (grupa B) vor mai fi prezente Rusia, Elveția, Olanda, Spania, Danemarca, Anglia, Franța, Italia, Portugalia, Cehia, Germania și Croația. Sunt 16 echipe în total, care vor fi împărțite în patru grupe.

ADVERTISEMENT

La tragerea la sorți vor exista patru urne, fiecare a câte tot atâtea echipe, iar în prima urnă au fost deja incluse cele două țări gazdă. Pentru completarea locurilor rămase, se va lua în calcul un sistem care va implica performanțele realizate în cadrul ultimelor două turnee finale și cele din grupele actuale de calificări.

Pentru România, vestea este una relativ bună, având în vedere faptul că am ajuns până în semifinale în 2019, după ce ne-am calificat pentru prima oară după 21 de ani. Rezultatele din calificările pentru Euro 2019 și din cadrul competiției vor conta în proporție de 40% la stabilirea coeficientului.

România speră la urna capilor de serie!

Același procentaj îl va avea și parcursul din actuala grupă de calificări, în care România a obținut 20 de puncte. În schimb, parcursul aferent ediției din 2017 va primi o importanță de doar 20%. O nouă veste bună pentru „tricolori”, având în vedere că ei nu au reușit să se califice în urmă cu trei ani.

Imaginea va fi mult mai clară imediat ce UEFA o să stabilească structura finală a urnelor, însă România ar putea spera la una dintre primele urne, având în vedere modalitatea de stabilire a coeficientului.

Partidele se vor disputa pe stadioane din Ungaria (grupele A și C) și Slovenia (grupa B), însă grupa D va fi disputată în altă țară, dacă una dintre echipele care vor face parte din această grupă ar fi dispusă să o găzduiască. Decizia a fost anunțată de UEFA în luna iunie 2020, însă un anunț final va fi făcut după tragerea la sorți.

ADVERTISEMENT