Sport

Când joacă România meciurile de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019! Programul complet al selecţionatei lui Tomas Ryde în Japonia

28.11.2019 | 17:32
Cand joaca Romania meciurile de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019 Programul complet al selectionatei lui Tomas Ryde in Japonia
Când joacă România meciurile de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019 (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

FANATIK îţi prezintă datele când joacă România meciurile de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019 din Japonia. Selecţionata lui Tomas Ryde va evolua în Grupa C şi se va duela cu Spania, Ungaria, Muntenegru, Kazahstan şi Senegal pentru calificarea în grupele principale.

România joacă sâmbătă primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019

România va debuta sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 11:00, la Campionatul Mondial de handbal feminin 2019 din Japonia. Selecţionata lui Tomas Ryde va juca primul meci contra Spaniei, una dintre contracandidatele la calificarea în grupele principale. Duminică, de la ora 11:00, este programat meciul cu Senegal, ca apoi româncele să aibă o zi de pauză.

ADVERTISEMENT

Marţi, 3 decembrie, de la ora 12:00, România se va duela cu naţionala Kazahstanului, urmând ca a doua zi, pe 4 decembrie, de la ora 8:00, să fie programat meciul cu Muntenegru. Vineri, 6 decembrie, de la ora 12:00, româncele vor juca ultimul meci din grupă, cu Ungaria, favorita la primul loc în Grupa C. Toate meciurile sunt televizate de Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV.

  • România – Spania (30 noiembrie, ora 11:00)
  • România – Senegal (1 decembrie, ora 11:00)
  • România – Kazahstan (3 decembrie, ora 12:00)
  • România – Muntenegru (4 decembrie, ora 8:00)
  • România – Ungaria (6 decembrie, ora 12:00)
ADVERTISEMENT

Când sunt programate posibilele meciuri din Grupa Principală II

Dacă va termina pe unul dintre primele trei locuri din Grupa C, România va obţine calificarea în Grupa Principală II. Posibilele adversare vor veni din Grupa D, în care se află Rusia, Suedia, Japonia, China, Argentina şi DR Congo. Meciurile se vor disputa pe 8, 10 şi 11 decembrie, toate fiind programate în “Park Dome Kumamoto”.

Înaintea turneul final din Japonia, bookmakerii ne dau a patra şansă la calificarea în grupele principale, cu o cotă de 5,00. De altfel, România este a zecea favorită la câştigarea trofeului suprem, având o cotă de 35 pentru această performanţă.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă România termină pe locul 4, 5 sau 6 în Grupa C

În cazul în care România va rata calificarea în grupele principale, selecţionata lui Tomas Ryde va juca două meciuri de baraj pentru stabilirea locului în clasamentul final al Campionatului Mondial 2019. În aceste condiţii, Cristina Neagu şi compania vor disputa partidele pe 8 şi 9 decembrie, ora urmând să fie anunţată de organizatori.

La Campionatul Mondial din 2017, disputat în Germania, România a fost eliminată în optimile de finală de Cehia, după un meci dramatic jucat la Leipzig. În clasamentul final, româncele au ocupat locul 10, prestaţia fiind una dezamăgitoare în comparaţie cu ce se întamplase la turneul final din 2015, când România obţinuse medalia de bronz.

ADVERTISEMENT