Sport

Când joacă Sepsi în turul 2 preliminar al Conference League! Adversara covăsnenilor a obținut calificarea dramatic

Sepsi OSK este echipa momentului în România! După ce a cucerit Cupa și Supercupa României, formația antrenată de Cristiano Bergodi va juca în Europa pentru a doua oară în istorie.
15.07.2022 | 00:12
Cand joaca Sepsi in turul 2 preliminar al Conference League Adversara covasnenilor a obtinut calificarea dramatic
Sepsi va juca cu Olimpija Ljubljana în turul 2 preliminar din UEFA Europa Conference League. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sepsi OSK a ratat prezența în play-off în sezonul trecut de SuperLiga, dar a reușit calificarea în turul 2 preliminar al UEFA Conference League datorită câștigării Cupei României, primul trofeu din istoria clubului. În finală, covăsnenii au trecut de FC Voluntari, scor 2-1.

Când se va disputa dubla dintre Sepsi și Olimpija Ljubljana din turul 2 preliminar al Conference League

Fotbaliștii lui Cristiano Bergodi nu s-au oprit aici și au luat și Supercupa României, după 2-1 cu campioana CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Astfel, echipa lui Cristiano Bergodi va piept cu Olimpija Ljubljana (Slovenia) pentru un loc în turul 3 preliminar din Conference League. Manșa tur se va juca la Sf. Gheorghe, pe 21 iulie, în timp ce returul este programat peste o săptămână, pe 28 iulie. UEFA va anunţa ulterior orele de start pentru cele două confurntări.

Slovenii, locul 3 la finalul sezonului precedent, au obținut dramatic biletele pentru a se duela cu Sepsi. În primul tur preliminar din Conference League, echipa antrenată de Albert Riera s-a calificat după prelungiri în dubla cu Differdange. După 1-1 la Ljubljana, același rezultat s-a înregistrat și în Luxemburg, dar Olimpija a dat lovitura cu o reușită venită în minutul 112.

ADVERTISEMENT

Până la dubla cu Olimpija Ljubljana, Sepsi va deschide noua ediție de SuperLiga. Covăsnenii au un adversar dificil în runda inaugurală, pe Universitatea Craiova, pe care o înfruntă în Bănie, vineri, 15 iulie, de la ora 21:30.

Programul lui Sepsi până la returul cu Olimpija Ljubljana

Sepsi va încerca așadar să își depășească cea mai bună performanță europeană. În 2021, la prima prezență în Conference League, clubul lui Laszlo Dioszegi n-a reușit să treacă de turul 2 preliminar.

ADVERTISEMENT

Atunci, covăsnenii au fost eliminați de Spartak Trnava. Slovacii s-au impus la loviturile de departajare, după 1-1 în România și 0-0 în deplasare.

Programul lui Sepsi:

  • Universitatea Craiova – Sepsi (15 iulie, SuperLiga)
  • Sepsi – Olimpija Ljubljana (21 iulie, prima manşă din turul 2 preliminar Conference League)
  • Sepsi – FC Argeș (24 iulie, SuperLiga)
  • Olimpija Ljubljana – Sepsi (28 iulie, a doua manșă din turul 2 preliminar Conference League)
ADVERTISEMENT

Olimpija Ljubljana, modestă în cupele europene

Cu un lot cotat de transfermarkt.com la 7,41 milioane de euro, de două ori mai puţin valoros decât cel al lui Sepsi, Olimpija Ljubljana n-a făcut mari victime în Europa în cei 17 ani de istorie. Singura performanță notabilă a slovenilor a fost bifată în 2019, când au ajuns până în play-off-ul Europa League și au pierdut cu Spartak Trnava.

Cotat la 1 milion de euro, cel mai valoros fotbalist din lotul Olimpijei este căpitanul Timi Max Elsnik (24 de ani). Mijlocașul central are o selecție în naționala Sloveniei și joacă din 2020 la Ljubljana. De atunci și până în prezent, a marcat opt goluri și a oferit două assist-uri.

  • 16038 de locuri are Stožice Stadium, arena pe care adversara lui Sepsi joacă acasă
  • 2 titluri de campioană și 3 Cupe ale Sloveniei are în palmares Olimpija Ljubljana
ADVERTISEMENT