Sport

Când joacă Sepsi Sfântu Gheorghe în turul 3 din Conference League. Cine este următorul adversar

Sepsi Sfântu Gheorghe a trecut de Olimpija Ljubljana și va juca în turul 3 preliminar al Conference League cu suedezii de la Djurgarden, care au trecut, cu dublă victorie, de Rijeka.
28.07.2022 | 23:13
Cand joaca Sepsi Sfantu Gheorghe in turul 3 din Conference League Cine este urmatorul adversar
Sepsi Sfântu Gheorghe va întâlni în turul 3 al Conference League pe Djurgarden, primul meci fiind programat acasă, pe 4 august. Foto: facebook Sepsi OSK
ADVERTISEMENT

După 3-1 acasă, Sepsi Sfântu Gheorghe și-a făcut singură viața grea în Slovenia, în manșa a doua a turului secund din Conference League. Olimpija Ljubljana a marcat de două ori și a restabilit egalitatea la general. Și, pentru al doilea an la rând, covăsnenii au avut parte de lovituri de departajare. De această dată, Sepsi a avut procentaj 100%, iar slovenii au ratat două lovituri. Astfel că elevii lui Bergodi vor juca în turul 3 preliminar al UEFA Europa Conference League.

Când este programată dubla dintre Sepsi Sfântu Gheorghe şi Djurgarden din turul 3 preliminar al Conference League

Meciul tur dintre Sepsi și Djurgarden se va juca joi, 4 august, la Sfântu Gheorghe, de la ora 21:00. Returul este programat o săptămână mai târziu, pe 11 august, ora de start fiind 20:00.

ADVERTISEMENT

Până la prima întâlnire însă, Sepsi Sfântu Gheorghe are parte de o nouă deplasare, în întrecerea internă. Elevii lui Cristiano Bergodi vor juca duminică, de la ora 18:30, la Ploiești, cu Petrolul.

Suedezii au reușit să îi elimine pe croații de la Rijeka. A fost 2-1 în meciul tur, disputat în Croația, după ce formația gazdă a condus cu 1-0, iar nordicii au întors rezultatul.

ADVERTISEMENT

Pentru ca, în retur, partida să se încheie cu scorul de 2-0 pentru Djurgarden. O victorie meritată în condițiile în care suedezii au dominat ostilitățile la toate capitolele.

Înainte de dubla manşă cu Djurgarden, din turul 3 preliminar, Sepsi Sfântu Gheorghe îşi va afla posibilul adversar din play-off-ul Conference League. Covăsnenii se vor afla în urna a doua şi pot da peste câteva nume grele din Europa, precum West Ham United, Fiorentina sau FC Koln.

ADVERTISEMENT

Calificare cu emoţii pentru Sepsi Sfântu Gheorghe

În Slovenia, Olimpija Ljubljana nu a reușit nici măcar startul lansat de partidă pe care l-a izbutit în tur la Sfântu Gheorghe. Și, după o primă repriză mai degrabă ternă, a fost 0-0.

Este adevărat, gazdele au reușit să trimită mingea în poartă, golul fiind însă anulat pentru un ofsaid mare. Iar Niczuly le-a dat colegilor emoții, la una dintre faze, însă tot el și-a reparat, imediat, greșeala. După cum, chiar în finalul primei părți, Cosmin Matei, titularizat după absența de ultim moment a lui Ștefănescu, a ratat o ocazie monumentală, din 6 metri.

ADVERTISEMENT

După pauză, elevii lui Bergodi au avut 10-15 minute în care nu s-au regăsit și au greșit extrem de mult. Iar Olimpija Ljubljana a marcat cele două goluri de care avea nevoie pentru a duce jocul în prelungiri.

Nu s-a mai marcat, astfel că totul s-a decis la loviturile de departajare. Slovenii au ratat ținta la două dintre cele patru șuturi și Sepsi Sfântu Gheorghe reușește, la a doua prezență în Europa, să meargă mai departe.

ADVERTISEMENT